Schimbări în echipa de design a VW Group. Revine Jozef Kaban, care a plecat subit de la Rolls Royce

Schimbări în echipa de design a VW Group. Revine Jozef Kaban, care a plecat subit de la Rolls Royce
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 7 dec 2019

Volkswagen Group a anunțat schimbări importante în echipele de design din cadrul companiei. Noutatea majoră este întoarcerea lui Jozef Kaban, fost designer Skoda, racolat de BMW, avansat apoi la Rolls Royce.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Klaus Bischoff, designerul mărcii Volkswagen, cel care și-a pus amprenta pe ultimele modele lansate de marca germană, în special pe noua generație Golf și pe ID.3, a fost avansat și preia conducerea întregii echipe de design a grupului Volkswagen, ceea ce înseamnă că va da de acum direcția esteticii tuturor modelelor din grup. În locul său, a venit un nume cunoscut deja în industrie: Jozef Kaban, un slovac, remarcat la Skoda, a semnat în urmă cu doi ani un contract cu marca BMW.

La începutul lui 2019, el a fost avansat ca șef al designului pentru Rolls Royce, fiind, evident, un succes remarcabil. Numai că a plecat subit din companie, după doar șase luni. A fost un mister, în octombrie, când Rolls Royce, marca de lux a grupului BMW, a anunțat că designerul șef Josef Kaban a părăsit compania „pentru a-și urma alte interese”. „Chiar dacă Jozef a fost cu rolls Royce pentru o foarte scurtă perioadă, îi mulțumim pentru contribuția sa. Îi dorim cele mai bune pentru viitor”, transmitea compania. Acum, misterul s-a lămurit. Kaban primise, de fapt, o ofertă de la VW Group, pe care a acceptat-o.

Jozef Kaban, de cetățenie slovacă, a avut o ascensiune remarcabilă de-a lungul carierei, după terminarea studiilor de artă la Bratislava și Londra. A lucrat în VW Group, începând ca designer al unor mașini accesibile, contribuind la aspectul spectaculos al celebrei Bugati Veyron, apoi fiind avansat ca șef al designului exterior la Audi.

Un nume nou pentru funcția de CEO al Renault: Henri Poupart-Lafarge, șeful Alstom CITEȘTE ȘI Un nume nou pentru funcția de CEO al Renault: Henri Poupart-Lafarge, șeful Alstom

Începând din 2008, Kaban a devenit șeful designului Skoda, fiind responsabil cu felul în care arată astăzi bună parte din mașinile acestei mărci, inclusiv noile SUV-uri, Karoq și Kodiaq. În 2017, Kaban a fost racolat de BMW, înlocuindu-l pe un alt designer celebru, Karim Habib. La BMW a lucrat doar doi ani, sub comanda lui Adrian van Hooydonk, designerul șef al grupului BMW, pentru că șefii grupului i-au oferit șansa să creeze cele mai luxoase mașini de pe mapamond, Rolls Royce.

Klaus Bischoff, care va prelua responsabilitățile de design pentru întreg grupul, și-a petrecut întreaga carieră la VW. A devenit șeful designului acestei mărci în 2007, lucrând, pentru câțiva ani, sub conducerea celebrului Walter de Silva.

Jozef Kaban va prelua postul de designer șef la 1 aprilie 2020, în timp ce numirea lui Bischoff are efect imediat. Klaus Bischoff îl înlocuiește pe Michael Mauer, care este designer șef al Porsche și deținea până la acest moment și responsabilitățile pentru toat emărcile grupului, pe care le preluase de la Walter de Silva, în 2015. Mauer va rămâne doar designer la Porsche.

viewscnt
Afla mai multe despre
designer vw
designer sef vw group
jozef kaban
designer bmw
klaus bischoff