SEAT a depășit în premieră pragul de 200.000 de vehicule vândute în primul trimestru și pe cel de 3 miliarde euro venituri

SEAT a depășit în premieră pragul de 200.000 de vehicule vândute în primul trimestru și pe cel de 3 miliarde euro venituri
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 mai 2019

Constructorul spaniol SEAT a anunțat că a depășit 200.000 de vehicule vândute în trimestrul I al acestui an, un record pentru companie în istoria sa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

SEAT a înregistrat vânzări mai mari cu 7% față de anul trecut, ajungând la 202.600 unități vândute, cu un rezultat record în luna aprilie, de 51.000 de autovehicule vândute. Anul trecut, SEAT vindea 189.300 de automobile, un record la acel moment. Acum recordul a fost bătut, fiind depășit, de asemenea, pragul de 200.000 pentru prima dată într-un trimestru. Sub-brandul sportiv CUPRA, lansat oficial anul trecut, aproape și-a dublat vânzările, cu 7.900 de unități.

“Avem o creștere solidă în primele patru luni ale anului, într-un mediu economic cu provocări, și ne-am crescut cota de piață, în special în principalele țările europene. Suntem încrezători că vom menține acest trend pozitiv în restul anului, cu ajutorul gamei de SUV-uri care acum acoperă peste 40% din vânzările globale. “ a declarat Wayne Griffiths, vice-președinte al companiei pentru vânzări și marketing.

Tesla Model 3 spulberă Audi A4, BMW Serie 3 și Mercedes-Benz C Class CITEȘTE ȘI Tesla Model 3 spulberă Audi A4, BMW Serie 3 și Mercedes-Benz C Class

Cele mai bune vânzări ale SEAT au fost înregistrate în Germania, Algeria și Marea Britanie, însă și Spania, piața de origine a mărcii, cea mai mare pentru SEAT, a crescut cu 4,2%, la aproape 42.000 de automobile vândute. Un număr aproape egal de mașini a fost vândut în Germania, iar în Marea Britanie volumul s-a ridicat la 25500 vehicule.

Rezultatele financiare după primul trimestru arată o creștere a profitului operațional cu 5,5%, la 89 milioane de euro, și a cifrei de afaceri cu 9,7%, la un nivel de 3 miliarde euro, de asemenea un record, fiind depășit pentru prima dată pragul celor 3 miliarde euro într-un trimestru.

viewscnt
Afla mai multe despre
seat
vanzari seat
piata auto
rezultate seat trimestrul i