Seat Arona, primul crossover de clasă B al grupului VW, continuă „ofensiva SUV-urilor”

Seat Arona, primul crossover de clasă B al grupului VW, continuă „ofensiva SUV-urilor”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 iun 2017

După ce a fost plimbat cu elicopterul deasupra Barcelonei, Seat Arona a fost dezvăluit în cadrul unui eveniment în prezența președintelui SEAT, Luca de Meo.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

SEAT, parte a grupului Volkswagen, se află în plin proces de expansiune, cu o nouă conducere și cu rezultate pozitive după o lungă perioadă de pierderi.

„Ofensiva SUV-urilor” este arma cu care marca spaniolă vrea să-și continue drumul început, iar noul Arona ar trebui să contribuie la acest proces. Șeful SEAT a declarat că dorește ca SUV-urile să asigure circa 30% din vânzările mărcii la nivel global, iar pentru ca acest lucru să fie posibil, SEAT va mai lansa și alte SUV-uri în viitorul apropiat.

Intrat pe o piață tot mai aglomerată, cea a SUV-urilor subcompacte, SEAT Arona se bazează pe platforma MQB a grupului VW și are privilegiul de a fi prima marcă din grup care își lansează produsul pe piață. Urmează, foarte curând, modelul VW T-Cross, apoi modelul corespondent al celor de la Skoda.

Renault lansează Captur face-lift în România. Prețul crește cu cel puțin 300 de euro, în funcție de echipare CITEȘTE ȘI Renault lansează Captur face-lift în România. Prețul crește cu cel puțin 300 de euro, în funcție de echipare

Din punct de vedere al designului, dar și al tehnologiei de sub capotă, SEAT Arona are foarte multe elemente comunce cu modelul Ibiza, lansat la începutul acestui an, astfel că o parte din vitorii clienți ar putea migra chiar de la acest model.  

Dimensiunile micului SUV de la SEAT sunt tipice segmentului, cu 4,13 metri lungime, fiind cu aproape 8 centimetri mai lung decât hatchbackul Ibiza și cu aproape 10 cm mai înalt. Portbagajul său oferă o capacitate de 400 litri, comparabilă cu cea a unui model de clasă B.

Motoarele pe care clienții le vor avea la dispoziție sunt trei pe benzină și două diesel: un propulsor pe benzină în 3 cilindri, de 1.0 litri, declinat în versiuni de 95 și 115 CP, apoi noul motor de 1.5 litri, 150 CP, și nu în ultimul rând, cele două versiuni ale lui 1.6 TDI, de 95 CP și 115 CP. SEAT a anunțat și un viitor motor pe gaz, ce va fi lansat în 2018.

SEAT Arona va avea concurenți direcți modelele Renault Captur, Nissan Juke, Peugeot 2008 sau Opel Crossland X.

Noul SEAT Arona va fi disponibil pentru comenzi din toamna acestui an, după lansarea de la Frankfurt.

viewscnt
Afla mai multe despre
seat
arona