Șeful grupului auto Volkswagen se așteaptă la rezultate solide în 2021

Șeful grupului auto Volkswagen se așteaptă la rezultate solide în 2021
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mar 2021

Volkswagen AG, al doilea producător auto global, are ca obiectiv pentru 2021 obținerea indicatorilor cheie de performanță de dinaintea pandemiei de coronavirus (COVID-19), a afirmat directorul general Herbert Diess pentru grupul media german ThePioneer, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Vrem să revenim la nivelul de dinaintea crizei în 2021 sau cel puțin să ne apropiem", a răspuns Diess, când a fost întrebat de vânzări și de numărul de angajați, scrie Agerpres.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Profitul este o chestiune diferită, a apreciat șeful VW.

"Riscurile sunt ridicate. Ne confruntăm cu un deficit de semiconductori, iar criza provocată de pandemie nu s-a încheiat", a adăugat el.

La conferința de presă anuală a Volkswagen, din 16 martie, va fi prezentată strategia grupului privind bateriile pentru vehiculele electrice, a informat Diess.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Acesta a adăugat: "În prezent investim în câteva start-up-uri, iar luni vom explica de ce toate acestea sunt extrem de importante și de ce ne fac extrem de competitivi".

Profitul operațional, excluzând elementele excepționale legate de Dieselgate (scandalul emisiilor), a scăzut cu 45% anul trecut, la 10,6 miliarde de euro (12,83 miliarde de dolari).

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

În pofida scăderii profitului, Volkswagen a recomandat menținerea stabilă a nivelului dividendelor pentru 2020 față de 2019, când a plătit 4,86 euro pentru o acțiune preferențială și 4,80 pentru o acțiune obișnuită.

Anul trecut, vânzările Volkswagen au scăzut cu 15,2%, la aproximativ 9,3 milioane de vehicule, în timp ce numărul de automobile pur electrice livrate s-a triplat, la aproape 232.000 unități, iar la modelele plug-in hybrid creșterea a fost de 175%, la peste 190.000 de unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen ag
herbert diess