VIDEO & FOTO Renault și-a lansat noul logo, inspirat din cel folosit în anii 70

VIDEO & FOTO Renault și-a lansat noul logo, inspirat din cel folosit în anii 70
scris 12 mar 2021

Constructorul francez de automobile Renault a prezentat noul logo ce va fi prezent pe mașinile din gama sa.

Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

Afișat deja în ultima perioadă, mai întâi pe conceptul Renault 5, apoi în timpul apariției CEO-ului Luca de Meo, noul logo al Renault, care readuce în actualitate simbolul pe care marca l-a utilizat în anii 70, a fost prezentat oficial, povestea sa fiind prezentată de designerul Gilles Vidal, care răspunde în acest moment de aspectul mașinilor Renault.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Renault a introdus noul logo, un romb restilizat cu două linii, în reclamele pentru noua generație Zoe, automobilul electric al mărcii. Esența logo-ului Renault rămâne forma de romb, care devine plat, bidimensional, continuând trendul existent în întreaga industrie auto. Acum, rombul este desenat cu două linii paralele, readucând în actualitate rombul care a fost aplicat pe modelele anilor 70, inclusiv pe celebrul Renault 12, după care a fost produsă Dacia 1300.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Singura deosebire este că acela era trasat cu 4 linii paralele. „Este o formă geometrică simplă, cu o identitate puternică; provocarea a fost să reînnoim această formă dându-i înțeles, noutate, valori contemporane, pentru a proiecta marca în viitor”, a declarat Gilles Vidal.

ULTIMA ORĂ OFICIAL: Cât costă Dacia Spring Electric în România. Cea mai ieftină va putea fi cumpărată cu mai puțin de 10.000 de euro CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ OFICIAL: Cât costă Dacia Spring Electric în România. Cea mai ieftină va putea fi cumpărată cu mai puțin de 10.000 de euro

Renault și-a schimbat identitatea vizuală de mai multe ori în istoria sa, însă forma de romb a fost introdusă în 1925, rămânând de atunci simbolică pentru marca franceză. Actualul logo este, potrivit celor de la Renault, a noua formă de romb redesenată.

Ultima siglă a Renault a fost creată în 1992 și ajustată în 2015. În 2019 s-a luat în discuție redesenarea logo-ului. „Un echilibru între recunoașterea moștenirii mărcii și intrarea într-o nouă eră, simbol al viitorului”, descrie Vidal noua imagine care va sta pe grilele mașinilor Renault.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

Prima utilizare a noului logo a fost pe prototipul Renault 5 electric, care va readuce în actualitatea formele celebrului supermini din anii 70 – 80. „L-am regândit pentru a fi mai iconic, simplu și plin de sens, o semnătură atemporală, fără efecte superflu și culori, cu o abordare contemporană a liniilor, o parte esențială a moștenirii grafice”, a mai epxlicat Gilles Vidal.

VIDEO & FOTO Renault și-a lansat noul logo, inspirat din cel folosit în anii 70

Renault precizează că noul logo va fi aplicat gradual pe modelele mărcii. Primele care vor avea noul simbol vor cele care vor fi lansate în 2022. Apoi, până în 2024, toată gama va utiliza acest nou logo.

În ultimii ani, aproape toți constructorii auto și-au înlocuit logo-ul cu forme noi, mai moderne, bidimensionale, în spiritul pictogramelor regăsite pe telefoanele mobile. Chiar și în cadrul grupului Renault, Dacia a beneficiat deja de o propunere pentru un nou logo, care va fi introdus pe modelelel ce vor fi lansate începând de anul viitor.

VIDEO & FOTO Renault și-a lansat noul logo, inspirat din cel folosit în anii 70

viewscnt
Afla mai multe despre
renault logo
noul logo renault
renault 5
gilles gidal
logo dacia