Șeful Renault spune că ar putea cere ajutor de la Statul francez, dar exclude o naționalizare

Șeful Renault spune că ar putea cere ajutor de la Statul francez, dar exclude o naționalizare
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 mar 2020

Renault ia în calcul un ajutor de stat din partea Franței, dar exclude o renaționalizare, după cum a declarat Jean Dominique Senard, președintele companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Jean Dominique Senard spune că ar putea apela la guvernul francez așa cum au făcut și alte companii franceze, pentru a traversa perioada dificilă cauzată de închiderea fabricilor și de blocajul procesului de vânzare de automobile, potrivit cotidianului Le Parisien. În perioada crizei economice globale din 2008 - 2009, Renault a primit un suport de 3 miliarde de euro de la guvern, sub forma unui împrumut cu dobândă redusă. O sumă similară a primit atunci și PSA Group. Șeful Renault a exclus însă posibilitatea unei naționalizări a companiei, în schimbul finanțării sale de către statul francez.

El a spus că nici în perioada 2008 - 2009 nu s-a discutat o renaționalizare.

Taxa \'\'Oxigen\'\' pentru șoferi - decizie finală CITEȘTE ȘI Taxa ''Oxigen'' pentru șoferi - decizie finală

Renault a anunțat în urmă cu o lună primul rezultat negativ din ultimul deceniu, cauzat de scăderile vânzărilor de la nivel global. Situația s-a adâncit în acest an, din cauza crizei epidemiei de coronavirus. Senard a mai spus că unele modele au scăzut cu 90% în ultimele săptămâni. Compania a închis producția în toate uzinele din Europa, inclusiv în uzina Dacia din România.

Statul francez a naționalizat Renault pe 1 ianuarie 1945, după ce l-a arestat pe Louis Renault, acuzându-l de colaborare cu regimul nazist. În 1996, compania a fost privatizată din nou. În acest moment, Guvernul Franței deține 15% din companie, dar are un număr dublu de drepturi de vot.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault ajutor de stat
nationalizare renault
jean dominique senard