Șeful Volkswagen: Tesla nu mai e o marcă de nișă. Îi luăm foarte în serios

Șeful Volkswagen: Tesla nu mai e o marcă de nișă. Îi luăm foarte în serios
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 27 oct 2019

Șeful Volkswagen, Herbert Diess, prezent la evenimentul de lansare a noii generații Golf, a declarat că Tesla nu mai este o marcă de nișă, ci unul dintre cei mai mari producători de vehicule electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Chiar dacă modelele produse și vândute de Tesla reprezintă doar câteva procente din totalul vânzărilor de automobile ale grupului Volkswagen, șeful companiei germane, CEO-ul Herbert Diess a vorbit laudativ despre marca Tesla, la evenimentul special desfășurat în Wolfsburg, pentru lansarea lui Golf 8. Întrebat de jurnaliștii prezenți dacă Tesla este o companie prea mică și de aceea are probleme financiare, Herbert Diess a apărat compania americană, spunând că „Tesla nu mai este de nișă”. „Model 3 ste un automobil de serie mare și ei sunt unul dintre cei mai mari constructori de mașini electrice”. Mai mult, Diess și-a exprimat aprecierea față de producătorul din California: „Avem mult respect față de Tesla. Este un competitor pe care îl luăm foarte în serios.”, potrivit Automotive News.

În aceeași zi în care a avut loc lansarea Golf, acțiunile Tesla au crescut cu aproape 18%, cea mai mare creștere din istoria sa, ca urmare a anunțului făcut de companie privind rezultatele pe trimestrul al treilea, din care reieșea faptul că, în sfârșit, compania  a obținut profit. Ca urmare, Tesla a depășit General Motors din punct de vedere al valorii de piață.

Aprecierile lui Diess vin la o lună după ce Elon Musk, șeful Tesla, a scris pe Twitter despre CEO-ul VW că „a făcut mai mult decât orice alt mare constructor auto pentru a deveni electric. Are tot suportul meu”, replică ce a atras o serie de comentarii negative, cu referire la scandalul Dieselgate.

 

 

FOTO Imagini oficiale cu noul Golf 8, direct din Wolfsburg. Lansarea celui mai vândut automobil din Europa a avut amploarea unei lansări de film de la Hollywood CITEȘTE ȘI FOTO Imagini oficiale cu noul Golf 8, direct din Wolfsburg. Lansarea celui mai vândut automobil din Europa a avut amploarea unei lansări de film de la Hollywood

Volkswagen a lansat primul său model complet electric dezvoltat pe o platformă dedicată, ID.3, care concurează direct Model 3 de la Tesla. Un al doilea model, crossoverul derivat din conceptul ID CROZZ, ce se va numi, se pare, ID.2, va fi competitor direct cu Tesla Model X.

Tesla Model 3 a fost în acest an cel mai vândut automobil electric din Europa, pe unele dintre piețe, Norvegia și Olanda, ajungând, în septembrie, cel mai vândut automobil de pe piață, depășind astfel modelele populare ale VW. 

viewscnt
Afla mai multe despre
herbert diess
lansare vw golf 8
tesla model 3
elon musk