Sindicatele Dacia au ajuns la un acord cu patronatul pentru creșterea salariilor. Câți bani vor primi în plus

Sindicatele Dacia au ajuns la un acord cu patronatul pentru creșterea salariilor. Câți bani vor primi în plus
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 dec 2022

Automobile Dacia SA și Sindicatul Autoturisme Dacia au finalizat negocierile pentru semnarea noului Contract Colectiv de Muncă și au ajuns la un acord privind sumele cu care vor fi majorate salariile începând de anul viitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Angajații de la uzinele Dacia din Mioveni vor primi 700 de lei în plus la salariu, începând cu 1 ianuarie, potrivit înțelegerii dintre conducerea companiei și sindicaliștii care au participat la negocieri. Suma este cu 600 de lei mai mică decât nivelul propus de sindicate la începutul negocierilor.

Personalul TESA va beneficia de măriri diferențiate, în funcție de categoriile de încadrare, până la 10% din salariu, potrivit primelor informații din partea sindicatelor, decizie care a nemulțumit o bună parte a angajaților, care doresc să beneficieze de majorări fixe. La cei 700 de lei vor fi adăugați alți 200 de lei sub forma majorărilor la tichetele de masă, care vor fi 30 de lei.

Se deschid comenzile: Dacia lansează modelul Jogger Hybrid 140 CITEȘTE ȘI Se deschid comenzile: Dacia lansează modelul Jogger Hybrid 140

De asemenea, s-a convenit majorarea salariului minim pe companie, la 3050 lei, și acordarea unei prime anuale pentru 2022, în valoare de 1.400 de lei, și a unei prime excepționale, de 400 de lei, în luna septembrie.

Conducerea Dacia a intrat în negocieri cu o propunere de majorare de 350 de lei și o primă anuală de 700 de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
sindicat dacia
contract colectiv de muncă dacia
majorare salariu dacia