Skoda a reușit un nou record de vânzări, în pofida faptului că două dintre modelele importante au scăderi

Skoda a reușit un nou record de vânzări, în pofida faptului că două dintre modelele importante au scăderi
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 iun 2018

Skoda a ajuns vedeta grupului Volkswagen, cu un nou record de vânzări, în cea mai bună lună mai din toate timpurile, în condițiile în care Fabia și Superb se află în scădere de clienți față de anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Vânzările de SUV-uri Skoda sunt atât de mari încât au reușit să compenseze pierderile generate de două dintre modelele de bază ale mărcii. Skoda a înregistrat 112.400 autovehicule livrate în mai, un nou record pentru luna mai și cu creșteri foarte bune în China și Rusia. Modelele care au generat recordul sunt SUV-urile Kodiaq și Karoq, fiind, potrivit reprezentanților companiei, responsabile pentru atragerea de noi clienți, cei care sunt în căutare de SUV-uri.

În același timp, Skoda Fabia, modelul de clasă B al mărcii, direct competitor cu Dacia Fabia, a înregistrat o scădere de 8,8%, iar limuzina Superb, care a atras în ultimul an foarte mulți cumpărători pe piețele din vestul Europei și în mod special în Germania, acum a înregistrat o scădere de 4,7% .

În total, SUV-urile companiei au vândut aproape 24.000 de unități, în timp ce Skoda Octavia, care rămâne vedeta mărcii, a reușit să ajungă la 35000 de clienți.

Rolls-Royce Cars spune că se află într-o situație excelentă, după ce producătorul de motoare de avioane Rolls-Royce a anunțat reduceri de personal CITEȘTE ȘI Rolls-Royce Cars spune că se află într-o situație excelentă, după ce producătorul de motoare de avioane Rolls-Royce a anunțat reduceri de personal

Vânzările pe piețe au fost în creștere aproape în totalitate, cu excepția Germaniei și țării de origine, Cehia, unde s-au înregistrat scăderi. În Europa de Est, Skoda a avut una dintre cele mai mari creșteri, cu 4.400 de exemplare, unde s-au vândut cu 23.6% mai multe vehicule, dintre care cele mai multe au fost înregistrate în România, 1.500 de unități, cu 67% mai multe decât anul trecut, fiind piața cu cea mai mare creștere a mărcii.

Cea mai mare piață a Skoda a rămas China, pe care a reușit să pătrundă prin intermediul grupului VW (o piață pe care Dacia nu este disponibilă) și unde se bucură de un mare succes, cu 30.000 de unități și o creștere de 35%.

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda
karoq
kodiaq
fabia
superb