Skoda confirmă oficial investiția VW Group în uzina din Bratislava și anunță un nou model

Skoda confirmă oficial investiția VW Group în uzina din Bratislava și anunță un nou model
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 nov 2020

Skoda Auto a anunțat că uzina sa din Cehia va beneficia de spațiu suplimentar de producție și va putea să-și adapteze producția la cererea pieței. Mutarea este posibilă prin confirmarea extinderii uzinei VW Group din Bratislava, care va prelua producția a două modele ale VW și Skoda.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul german Volkswagen confirmă extinderea celei mai mari uzine din afara Germaniei, cea din Bratislava, pentru ca aceasta să poată găzdui producția a două modele cheie: VW Passat și Skoda Superb, două modele care împart platforma și o parte din componente. Această mutare făcea obiectul proiectului de investiție în Turcia, proiect care a fost anulat de conjunctura politică din această țară. Modelele Passat și Superb aveau nevoie să-și găsească un nou spațiu de producție, pentru a elibera fabricile în care sunt produse în acest moment. Passat trebuie să facă loc modelelor electrice ale mărcii VW, iar Superb trebuie să facă loc celorlalte modele ale Skoda, SUV-uri ce sunt cerute de clienți dar nu pot fi fabricate.

„Prin relocarea producției următoarei generații Superb din Cehia, Kvasiny, în Bratislava, Slovacia, în 2023, Skoda Auto va elibera capacitatea de producție pentru planurile mărcii de extindere”, transmite compania. „Capacitatea suplimentară va fi folosită pentru construcția adițională a SUV-ului Kodiaq și Karoq, precum și pentru un alt model.”

FOTO Vechile generații Dacia ies din scenă cu note proaste în Raportul TUV 2021. Noul Duster, ultimul loc la categoria 2-3 ani CITEȘTE ȘI FOTO Vechile generații Dacia ies din scenă cu note proaste în Raportul TUV 2021. Noul Duster, ultimul loc la categoria 2-3 ani

De asemenea, Skoda anunță că a primit o nouă responsabilitate în cadrul grupului, după cea din India. Este vorba despre extinderea pe piețele din Rusia și Africa de Nord. În acest fel, Skoda își consolidează rolul de constructor de vehicule destinate piețelor emergente, o poziționare care a generat tensiuni în cadrul grupului. Fostul CEO al Skoda, Bernhard Maier, s-a opus repoziționării Skoda ca marcă de buget, plecarea sa intempestivă din fruntea mărcii cehe fiind pusă inclusiv pe seama acestor tensiuni.

Thomas Schäfer, actualul șef al Skoda, spune că decizia grupului este binevenită: „Avem astfel pregătit drumul pentru expansiunea mărcii în timp ce vom rămâne cu o mare profitabilitate”.

În acest moment, uzina din Kvasiny produce cele două SUV-uri, Kodiaq și Karoq, precum și modelul Superb și versiunea plug-in hibrid Superb iV. Efectul principal al relocării va fi scurtarea timpului de livrare pentru cele două SUV-uri, însă acest lucru va fi posibil abia peste 3 ani, când extinderea din Bratislava va fi posibilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda
karoq
kodiaq
skoda model nou