Șoferi sancționați pentru nefolosirea corespunzătoare a dispozitivelor de fixare în scaun pentru copii

Șoferi sancționați pentru nefolosirea corespunzătoare a dispozitivelor de fixare în scaun pentru copii
scris 23 oct 2020

Polițiștii clujeni au desfășurat acțiuni de sancționare a șoferilor care nu respectă prevederile legale cu privire la transportarea copiilor în mașină.

Mazars lansează o nouă filozofie de brand CITEȘTE ȘI Mazars lansează o nouă filozofie de brand

Acțiunile de verificare și sancționare în trafic ar fi trebuit să înceapă în luna martie, însă au fost decalate din cauza pandemiei de COVID-19 până la începutul verii, când s-au reluat activitățile fără restricții în oraș. Astfel de acțiuni de control sunt pregătite și în alte orașe.

FOTO Oportunitate de investiție: OMV Petrom SA scoate la vânzare mai multe proprietăți de interes în București și în țară CITEȘTE ȘI FOTO Oportunitate de investiție: OMV Petrom SA scoate la vânzare mai multe proprietăți de interes în București și în țară

Astfel, în perioada iulie - septembrie 2020, polițiștii rutieri au desfășurat șapte acțiuni de verificare și sancționare a conducătorilor auto, în zona Parcului Central, în zona Iulius Mall și în apropierea grădinițelor și școlilor clujene. Oamenii legii au oprit aproximativ 150 de autovehicule în care erau transportați copii, pentru a verifica modul în care ei sunt asigurați în dispozitive de fixare în scaun. Părinții care au ”trecut testul” au primit cadou de la polițiști câte un metru cu care să își măsoare copiii (și) înainte de a-i urca în mașini. Au fost aplicate 29 de sancțiuni.

Studiul EY ”Revenirea la muncă. Noile condiții”: 60% dintre angajatori consideră că afacerea lor se află într-o „mare dificultate” din cauza Covid-19 CITEȘTE ȘI Studiul EY ”Revenirea la muncă. Noile condiții”: 60% dintre angajatori consideră că afacerea lor se află într-o „mare dificultate” din cauza Covid-19

Copiii cu o înălțime de până la 135 cm pot fi transportați în autovehicule doar dacă se folosește un dispozitiv omologat de fixare (scoică, scaun auto și înălțător) potrivit în funcție de vârsta, greutatea și înălțimea fiecărui copil.

Copiii cu o înălțime de peste 135 cm pot fi transportați pe bancheta din spate, folosind un dispozitiv omologat sau folosind centura de siguranță pentru adulți - DAR numai dacă aceasta poate fi reglată astfel încât să nu treacă peste zona gâtului sau a feței copilului.

Dispozitivele de fixare în scaun se instalează pe bancheta din spate conform instrucțiunilor furnizate de către producător.

viewscnt
Afla mai multe despre
șoferi
scaune copii
sanctiuni