Șomaj tehnic la Compania Națională Aeroporturi București: 800 de angajați vor sta pe rând acasă, de la 1 iulie

Șomaj tehnic la Compania Națională Aeroporturi București: 800 de angajați vor sta pe rând acasă, de la 1 iulie
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2021

Un număr de 800 de angajați, dintr-un total de 1.370 angajați activi, de la Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), intră pe rând în șomaj tehnic, de la 1 iulie, cei mai mulți dintre ei pentru o perioadă de patru săptămâni, iar o parte pentru două săptămâni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

”Consiliul de Administrație al Companiei Naționale Aeroporturi București S.A. (CNAB) a aprobat, în ședința din 22 iunie, implementarea măsurii șomajului tehnic începând cu data de 1 iulie 2021, pentru o perioadă de 2 luni”, a informat compania.

VIDEO & FOTO Premieră mondială: Dacia Duster face-lift, cu noile faruri și stopuri, cutie automată EDC și un nou sistem multimedia CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Premieră mondială: Dacia Duster face-lift, cu noile faruri și stopuri, cutie automată EDC și un nou sistem multimedia

Decizia a fost luată având în vedere situația financiară a CNAB și rezultatele pe primele cinci luni ale anului 2021, scrie News.ro.

”800 de angajați, din totalul de 1.370 activi, vor intra pe rând în șomaj tehnic, cei mai mulți dintre ei pentru o perioadă de patru săptămâni iar o parte pentru două săptămâni. Măsura șomajului tehnic va fi implementată astfel încât impactul asupra pasagerilor să fie nesemnificativ”, mai arată compania.

În prezent, traficul aerian de pasageri, deși în creștere, se situează la 40% față de nivelul din 2019.

Compania Națională Aeroporturi București, care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei, speră să revină pe profit în acest an și estimează un rezultat brut pozitiv în valoare de 207.390 lei, după pierderile de 136,1 milioane lei din 2020, și vrea să atingă venituri totale de 540,14 milioane lei în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
compania națională aeroporturi bucurești
somaj tehnic