Audi, explicații oficiale: Vom elimina motoarele cu combustie, dar nu în 2026

Audi, explicații oficiale: Vom elimina motoarele cu combustie, dar nu în 2026
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 iun 2021

Audi nu va elimina motoarele cu combustie în 2026, ci în 2033, după cum reiese din declarațiile oficiale transmise de companie. Planurile Audi privind eliminarea motoarelor cu benzină și diesel au făcut subiectul mai multor articole, în ultimele zile, majoritatea citând eronat unele declarații, „pe surse”, ale lui Markus Duesmann, CEO al mărcii care aparține VW Group. Acum, compania transmite oficial discursul șefului său, pentru a elimina orice interpretare eronată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Markus Duesmann, Chief Executive Officer Audi AG, a declarat în cadrul unei conferințe pe tema e-mobilității, în Berlin, că „Audi este gata să facă mișcarea decisivă și puternică în era electrică” .

„Nu cred în succesul interdicțiilor. Cred în succesul tehnologiei și inovației”, a spus Duesmann. „Momentul exact când motorul cu combustie va fi oprit la Audi va fi decis de clienți și de legislație. Compania se așteaptă să vadă o cerere continuă în China până în 2033, de aceea aici ar putea fi livrate vehicule cu combustie produse local”. Se mai arată în comunicatul companiei.

VIDEO & FOTO Premieră mondială: Dacia Duster face-lift, cu noile faruri și stopuri, cutie automată EDC și un nou sistem multimedia CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Premieră mondială: Dacia Duster face-lift, cu noile faruri și stopuri, cutie automată EDC și un nou sistem multimedia

Referitor la anul 2026, exprimarea este clară: „Începând din 2026, marca premium va lansa doar modele noi pe piața globală care sunt propulsate de electricitate. (...) Producătorul va elimina gradual producția motoarelor cu combustie internă până în 2033”.

De asemenea, se precizează că „Audi va investi toate eforturile sale în dezvoltarea motorului cu combustie chiar până la momentul final al întreruperii, îmbunătățind mai departe generațiile existente pentru a obține o eficiență mai mare cu beneficii majore pentru clienți. Astfel, un lucru este sigur: «Ultimul motor cu combustie de la Audi va fi și cel mai bun pe care l-am consturit vreodată»”, a mai spus Duesmann.

Audi a publicat și o schemă a planului său de eliminare a motoarelor cu benzină și diesel, pentru a fi mai clar „timingul”.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi motoare benzina
audi masini electrice
markus duesmann