Spania vrea să interzică vânzarea de autovehicule cu motoare pe benzină și motorină

Spania vrea să interzică vânzarea de autovehicule cu motoare pe benzină și motorină
scris 14 nov 2018

Guvernul spaniol și-a anunțat marți intenția de a propune interzicerea vânzării de autovehicule cu motoare pe benzină și motorină începând din anul 2040, în cadrul unei viitoare legi cu privire la tranziția energetică care vizează 'decarbonizarea' economiei până în 2050, transmite AFP.

Guvernul condus de Pedro Sanchez, constituit în urmă cu cinci luni, intenționează să interzică "începând din 2040, înmatricularea și vânzarea în Spania a vehiculelor aflate la originea emisiilor directe de CO2", precum autoturismele diesel și pe bază de benzină, se arată într-o variantă de lucru a unui proiect legislativ cu privire la schimbările climatice pe care Guvernul speră să îl prezinte Parlamentului de la Madrid până la finele anului, scrie Agerpres.

FOTO BMW Serie 8 Coupe, prezentat în premieră în România, alături de mașina lui Valentin Ceaușescu. Ce preț va avea CITEȘTE ȘI FOTO BMW Serie 8 Coupe, prezentat în premieră în România, alături de mașina lui Valentin Ceaușescu. Ce preț va avea

Acest proiect constituie o etapă importantă spre 'decarbonizarea' economiei spaniole până în 2050, un obiectiv care presupune un parc auto mai puțin poluant, grație construirii de puncte de încărcare pentru vehiculele electrice. De asemenea, orașele cu o populație mai mare de 50.000 de locuitori vor trebui să pună la punct "zone cu emisii reduse" înainte de 2023, precum centrul orașelor Madrid și Barcelona, unde circulația automobilelor este limitată.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
diesel
benzina