Statele Unite și Uniunea Europeană suspendă timp de patru luni tarifele comerciale legate de subvențiile din aviație

Statele Unite și Uniunea Europeană suspendă timp de patru luni tarifele comerciale legate de subvențiile din aviație
scris 6 mar 2021

Statele Unite și Uniunea Europeană vor suspenda timp de patru luni tarifele comerciale legate de subvențiile ilegale acordate constructorilor de avioane Boeing și Aurbus, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmite CNBC.

Acordul este un pas către rezolvarea unei dispute vechi de 17 ani, care a condus la impunerea unor tarife de retorsiune pentru exporturi ale ambelor țări în valoare de miliarde de dolari, scrie News.ro.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Von der Leyen a spus că a vorbit vineri cu președintele american Joe Biden în legătură cu acest subiect.

Măsura va bloca tarifele aplicate unor bunuri în valoare de 7,5 miliarde de dolari importate din Uniunea Europeană, între care avioane, brânză și vin, și taxe vamale aplicate unor bunuri importate din SUA de 4 miliarde de dolari, care includ avioane, tractoare, vodcă și tutun.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

”Ne-am angajat amândoi să ne concentrăm pe rezolvarea disputei referitoare la avioane, pe baza activității reprezentanților noștri pentru comerț. Aceasta este o veste excelentă pentru companiile și industriile de pe ambele laturi ale Atlanticului și un semnal foarte pozitiv pentru cooperarea noastră economică în anii care vor urma”, a afirmat von der Leyen într-un comunicat.

Casa Albă a anunțat că Biden și von der Leyen au discutat despre cooperarea transatlantică pentru a ajuta la oprirea răspândirii Covid-19, măsuri de îmbunătățire a economiei, despre schimbările climatice și alte probleme.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Acest progres este o ușurare pentru Airbus și Boeing, care au probleme din cauza scăderii traficului aerian și a cererii de avioane, din cauza pandemiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ursula von der leyen
subventii aviatia
sua