Stellantis respinge acuzațiile aduse de procurorii francezi în scandalul diesel și confirmă plata unor garanții de 40 de milioane de euro

Stellantis respinge acuzațiile aduse de procurorii francezi în scandalul diesel și confirmă plata unor garanții de 40 de milioane de euro
scris 11 iun 2021

Compania Stellantis, care a înglobat de la începutul acestui an fosta Peugeot SA (PSA Group), a reacționat la informațiile apărute în ultima vreme, care au avut ca sursă ancheta desfășurată de procurorii din Franța referitor la posibile utilizări ale unor dispozitive de manipulare a emisiilor.

Stellantis confirmă faptul că autoritățile judiciare au obligat compania să plătească o garanție (cauțiune) odată cu demararea anchetei privind acuzațiile de înșelăciune privind motoarele diesel Euro5, care au echipat mașinile vândute de Peugeot și Citroen între 2009 și 2015. Valoarea garanției a fost de 10 milioane de euro, care reprezentau 8 milioane pentru posibile daune și amenzi către stat și 2 milioane provizioane pentru asistență juridică, la care s-au adăugat 30 de milioane pentru posibile daune către clienți. Compania spune că în prezent este în curs de evaluare a acestei măsuri și caută oportunități pentru contestarea ei. În același timp, se confirmă și faptul că pe 10 iunie au fost programate audieri ale reprezentanților Citroen și Fiat, în cadrul aceluiași dosar.

Cei de la Stellantis precizează că este o etapă formală a anchetei, care le va permite să aibă acces la dosar și vor putea formula acțiunile de apărare împotriva acestor acuzații.

Dacia a ajuns la 200.000 de Dustere vândute în Germania, 10% din totalul producției de la Mioveni, chiar dacă a pierdut jumătate de clienți în anul pandemiei CITEȘTE ȘI Dacia a ajuns la 200.000 de Dustere vândute în Germania, 10% din totalul producției de la Mioveni, chiar dacă a pierdut jumătate de clienți în anul pandemiei

Stellantis transmite referitor la aceste acuzații că „sistemele de control ale emisiilor îndeplinesc toate cerințele aplicabile la acel moment și continuă să le îndeplinească și astăzi și așteaptă cu nerăbdare posibilitatea de a demonstra acest lucru”.

Reprezentanții Stellantis mai spun că grupul creat în ianuarie 2021 „va continua politicile predecesorilor săi și va coopera pe deplin cu sistemul de justiție pentru a rezolva această problemă rapid”.

Informațiile referitoare la acuzații de înșelăciune au apărut în ultima perioadă referitoare atât la Renault, cât și la Peugeot SA (PSA Group), ca urmare a faptului că procurorii au avansat investigația și au început audierile, fiind solicitate de asemenea cauțiunile care să garanteze posibile daune și amenzi, potrivit legislației franceze.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis diesel
cautiune peugeot diesel
ancheta diesel franta