SUA: Investigații privind siguranța a 642.000 de SUV-uri și autoturisme Ford

SUA: Investigații privind siguranța a 642.000 de SUV-uri și autoturisme Ford
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 oct 2016

Autoritatea pentru siguranța traficului din Statele Unite (NHTSA) a deschis două investigații preliminare referitoare la 642.000 de SUV-uri și autoturisme Ford, privind semnalizarea ușilor deschise și probleme la servodirecție, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ford Motor, al doilea mare producător auto din SUA, a anunțat în septembrie reducerea estimării referitoare la profitul înainte de taxe la 10,2 miliarde de dolari, de la un nivel de minimum 10,8 miliarde de dolari anticipat în iulie, din cauza unor costuri de 640 de milioane de dolari legate de extinderea unei campanii de rechemare a vehiculelor pentru defecțiuni la sistemul de avertizarea luminoasă pentru ușile deschise, scrie News.ro.

NHTSA a anunțat că deschide o investigație pentru 380.000 de SUV-uri Ford Edge fabricate în perioada 2011-2013, în urma unor 1.560 de reclamații legate de funcționarea luminilor de avertizare în cazul ușilor deschise. Proprietarii au precizat că nu sunt siguri dacă ușile vehiculelor sunt închise corect.

În aceste cazuri au fost raportate situații precum deschiderea ușilor în timpul mersului, imposibilitatea de blocare a ușilor în timpul circulației și rămânerea deschise a luminilor din interiorul vehiculelor. A fost raportat un singur caz de rănire, dar nu și coliziuni.

Autoritatea a mai lansat o investigație separată legată de probleme la servodirecție pentru 262.000 de automobile Ford Fusion din 2010. Între 547 de reclamații se numără defectarea subită a sistemului de servodirecție, în urma căreia au avut loc 12 coliziuni și patru răniri.

Proprietarul Louis Vuitton a cumpărat 80% din acțiunile producătorului de valize de lux RIMOWA pentru 640 milioane euro CITEȘTE ȘI Proprietarul Louis Vuitton a cumpărat 80% din acțiunile producătorului de valize de lux RIMOWA pentru 640 milioane euro

NHTSA a mai investigat problema în 2014, iar Ford a declanșat o rechemare a automobilelor Fusion din 2011 și 2012.

În septembrie, Ford a anunțat că extinde o rechemare pentru o defecțiune la încuietorile ușilor, cu 1,5 milioane de vehicule, la 2,4 milioane de vehicule, din cauza riscului ca ușile să se deschidă în timpul mersului.

Un purtător de cuvânt al Ford a spus că încuietorile ușilor modelului Edge nu au fost incluse în rechemările precedente, iar producătorul auto va colabora cu NHTSA.

Ford a rechemat aproape 4 milioane de vehicule din cauza problemelor la încuietorile ușilor, în cadrul a șase campanii separate lansate din 2014, inclusiv cele 2,4 milioane de vehicule din ultimele două luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
suv
usi deschise