SUA ridică sancțiunile impuse legăturilor aeriene cu Cuba

SUA ridică sancțiunile impuse legăturilor aeriene cu Cuba
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2022

Departamentul american al Transporturilor a ridicat sancțiunile impuse legăturilor aeriene cu Cuba, una dintre măsurile anunțate în mai de către administrația lui Joe Biden, într-un gest de relaxare a relațiilor cu insula comunistă, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Această decizie urmează să permită companiilor aeriene americane să deservească și alte aeroporturi decât cel din capitala cubaneză, Havana, scrie News.ro.

Producția de mașini electrice Skoda, salvată de România CITEȘTE ȘI Producția de mașini electrice Skoda, salvată de România

Reautorizarea anumitor călătorii în grup urmează de asemenea să fie reluată.

Administrația Biden anunța, la 16 mai, o ridicare viitoare a unei serii de sancțiuni impuse Cubei - ”decizii practice menite să răspundă situației umanitare” a Cubei și ”să dezvolte oportunitățile economice” ale cubanezilor, anunța atunci un oficial american.

În afara legăturilor aeriene, Guvernul american vrea să reimplementeze un program - suspendat de mai mulți ani - care facilita proceduri de imigrare a membrilor aceleiași familii.

El a promis, de asemenea, o creștere a capacității de soluționare a cererilor de vize la Havana.

Statele Unite urmează, de asemenea, să desființeze un plafon care limita la 1.000 de dolari pe trimestru transferuri private de bani din Statele Unite în Cuba și să autorizeze transferuri de bani în afara cadrului familial.

Acest plafon a fost impus de către fostul președinte Donald Trump, care a impus o serie de sancțiuni Cubei în timpul mandatului său.

Aceste anunțuri au fost salutate atunci de către Guvernul cubanez drept ”un pas mic în direcția bună”, dar de o ”amploare limitată”.

viewscnt
Afla mai multe despre
cuba
sua
avioane