Suplimentarea numărului de vouchere pentru achiziționarea de biciclete, din nou pe ordinea de zi a ședinței CGMB

Suplimentarea numărului de vouchere pentru achiziționarea de biciclete, din nou pe ordinea de zi a ședinței CGMB
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 sep 2017

Proiectul de hotărâre privind suplimentarea numărului de vouchere cu încă 25.000 prin care bucureștenii să își cumpere biciclete sau dispozitive Segway sau Ninebot se află din nou pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de luni a Consiliului General al Municipiului București (CGMB), după ce acesta a fost respins în ședința din 30 august.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, în 30 august, că va reintroduce pe ordinea de zi a următoarei ședințe proiectul pentru suplimentarea voucherelor, după ce acordarea a încă 25.000 de vouchere în valoare de 500 de lei pentru achiziționarea de biciclete în cadrul proiectului "Bicicliști în București” a fost respinsă de CGMB, scrie News.ro.

"Consilierii generali din majoritatea PSD-ALDE susțin fără rezerve acest proiect ambițios și am convingerea că la următoarea ședință, când vom avea o prezență de 100%, proiectul va trece la vot, chiar dacă partidele din opoziție își vor uni din nou forțele, așa cum au făcut-o azi. Regret că cei 25.000 de bucureșteni care au solicitat aceste vouchere vor mai avea de așteptat, dar probabil că doamnele și domnii consilieri de la USR, PNL și PMP le vor oferi explicații convingătoare pentru faptul că au blocat pe moment acest proiect”, a spus Gabriela Firea.

Transformarea tramvaiului 21 în \ CITEȘTE ȘI Transformarea tramvaiului 21 în "metrou ușor" de tip 41, anunțată în exclusivitate de Profit.ro, va costa 4 milioane lei și va dura 2 luni

Proiectul a fost respins în ședința din 30 august cu 26 de voturi "pentru” și 19 voturi "împotrivă”. Grupul PNL nu a votat acest proiect.

Ciprian Ciucu, consilier general din partea PNL, a considerat "imorală” acordarea de vouchere pentru cumpărarea de biciclete. "Este imoral să luăm bani de la niște oameni și să îi dăm altor oameni ca să își ia biciclete. Efectiv se dau bani populației în ideea sprijinului electoral”, a declarat Ciprian Ciucu.

"Am avut bucuria să constat că sunt foarte mulți doritori care vor să își cumpere bicicletă. Am auzit și multe comentarii cum că nu avem infrastructură, dar încurajăm cumpărarea bicicletelor. M-am întâlnit cu mai multe asociații și toți reprezentanții au spus că până nu există acel număr suficient de persoane care să folosească bicicleta ca mijloc de transport, atenția celor din trafic și a tuturor nu este suficient de crescută. Nu renunțăm la ideea ca în Capitală să avem un număr foarte mare de bicicliști”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, la începutul ședinței de consiliu.     

Lista primilor 5.000 de beneficiari se găsește pe site-ul Primăriei Capitalei, la secțiunea "Bicicliști în București” și conține inițialele numelor acestora și numărul de înregistrare.

Proiectul "Bicicliști în București” a fost aprobat în ședința CGMB din 30 iunie, iar prin acesta au fost acordate 5.000 de vouchere în valoare de 500 de lei cetățenilor cu vârsta de peste 18 ani și cu reședința sau domiciliul în București care vor să își cumpere o bicicletă, simplă sau electrică, trotinetă sau dispozitive de tip Segway sau Ninebot.

Înscrierile pentru proiect au început în 24 iulie, când au fost depuse aproape 3.000 de solicitări. Înscrierile au fost suspendate, însă, a doua zi pentru că au fost procesate într-un timp foarte scurt zeci de mii de cereri. Primăria Capitalei a anunțat atunci că suspendarea va fi valabilă până când vor fi verificate toate cererile și vor fi eliminate cele care nu corespund regulamentului programului "Bicicliști în București", existând posibilitatea suplimentării numărului de vouchere. Primăria mai menționa că programul va fi reluat și în anul următor, iar toți solicitanții care au depus cereri în acest an și nu vor primi vouchere vor rămâne în baza de date a Programului pentru ediția din 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
vouchere
biciclete
pmb
cgmb