Sute de proprietari de mașini Tesla au fost somați de stat să restituie cei 4.000 de euro subvenție pentru ecobonus

Sute de proprietari de mașini Tesla au fost somați de stat să restituie cei 4.000 de euro subvenție pentru ecobonus
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 iul 2018

Proprietarii germani de mașiniTesla Model S au fost somați de autorități să returneze subvenția acordată pentru mașini electrice, deoarece modelul cumpărat nu se încadrează în prevederile legale, din cauza prețului prea mare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aproximativ 800 de proprietari de Tesla din Germania au fost somați de Fisc să returneze suma de 4.000 de euro pe care au primit-o sub formă de subvenție la achiziționarea mașinii, în cadrul programului special de susținere a mașinilor nepoluante. Potrivit legislației germane, mașinile de lux nu se calificau pentru a primi subvenția.

Mașinile vizate de somațiile de plată au fost cumpărate înainte de 6 martie, când a fost anunțat oficial că modelele Tesla sunt valide pentru bonusul de mediu. Până la acel moment, cei care au cumpărat au plătit mai puțin cu 4.000 de euro, în virtutea legii, care spunea că mașinile care au un preț de bază de sub 60.000 de euro pot primi respectiva subvenție. Numai că autoritățile susțin că Tesla nu avea mașini sub 60.000 de euro decât în teorie.

La sfârșitul anului trecut, Biroul Federal care se ocupa cu aceste subvenții a scos de pe lista mărcilor și modelelor subvenționate Tesla S, argumentul fiind că modelul de bază care costă sub 60.000 de euro nu este disponibil în Germania. Cei de la Tesla susțin că modelul a fost disponibil și chiar au livrat câteva exemplare clienților.

Compania spune acum că va acoperi diferența de bani pentru clienții somați, dar va da în judecată statul german.

FOTO Prima imagine computerizată cu viitorul Sandero Stepway. Noul model ar putea să-și schimbe numele și va fi lansat anul viitor CITEȘTE ȘI FOTO Prima imagine computerizată cu viitorul Sandero Stepway. Noul model ar putea să-și schimbe numele și va fi lansat anul viitor

Abia după 6 martie, Tesla a demonstrat că oferă modelul accesibil de 60.000 de euro, iar oficialii germani au aprobat acordarea de subvenții.

Potrivit informațiilor oficiale, alte 250 de persoane care au cumpărat Tesla Model S înainte de 6 martie și au solicitat subvenția nu vor primi banii.

Potrivit datelor KBA, vânzările de mașini electrice și hibird electrice au crescut cu 64% în primele șase luni ale anului, însă vânzările Tesla au scăzut cu aproximativ 30% de la începutul anului. În acest an, în luna septembrie, Audi va lansa propriul model electric, un SUV, în timp ce anul viitor va veni rândul celor de la Mercedes-Benz să lanseze un model electric.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
subvenție mașini electrice
ecobonus
germania