SUV chinezesc Nio EL6 a trecut cu notă maximă testul EuroNCAP

SUV chinezesc Nio EL6 a trecut cu notă maximă testul EuroNCAP
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 apr 2024

Cel mai recent test de siguranță efectuat de organizația EuroNCAP a inclus modelul produs în China Nio EL6, precum și două mașini produse de mărci japoneze: Toyota C-HR și Honda CR-V.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Seria testelor de siguranță trecute cu notă maximă de mașinile produse în China continuă, de data aceasta cu un nou model Nio. Este vorba despre EL6, o mașină care rivalizează cu modelele premium europene, având o caroserie de SUV și un design care susține pretențiile premium ale producătorului.

VIDEO Mobilizare fără precedent a lui Umbrărescu, cu sute de muncitori și utilaje, pe Autostrada Ford CITEȘTE ȘI VIDEO Mobilizare fără precedent a lui Umbrărescu, cu sute de muncitori și utilaje, pe Autostrada Ford

Nio EL6 a primit din partea EuroNCAP 5 stele, atât pentru siguranța pasagerilor, cât și pentru protecția participanților vulnerabili, în special pietoni și bicicliști. Sistemele de asistență ale acestui model folosesc camerele video, senzorii cu laser și cei cu radar, pentru a detecta atât alte vehicule sau obstacole din trafic, care se pot transforma în amenințări pentru cei din mașină, cât și pietonii sau cicliștii, pe care va încerca să-i protejeze.

EL6 urmează altor modele ale mărcii Nio, atât seria ET7 și EL7, cât și ES8 și ET5, toate primind până acum 5 stele. Scorul obținut pentru protecția pasagerilor adulți este foarte mare, 93%, iar cel pentru protecția copiilor este de asemenea ridicat, la 85%. Sistemele de asistență au primit 76%, iar protecția pietonilor – 78%, unul dintre cele mai mari scoruri din industrie.

Scorul primit este valabil pentru ambele variante, cu baterie de 75 kWh și de 100 kWh, ambele având tracțiune integrală 4x4.

Chinezii de la Chery vând platforma de mașini electrice unei mărci premium din Europa CITEȘTE ȘI Chinezii de la Chery vând platforma de mașini electrice unei mărci premium din Europa

În cadrul aceleiași serii de teste, modelul japonez, produs în Turcia, Toyota CH-R a primit de asemenea 5 stele, chiar dacă a primit scoruri ceva mai mici: 85% pentru protecția adulților pe scaunele din față, 86% pentru copii (scaunele din spate), 86% pentru protecția pietonilor, o valoare foarte mare, și 79% pentru sistemele electronice de asistență.

Un scor mai puțin bun, 4 stele, a fost primit de Honda CR-V, care a ratat scorul maxim, deoarece sistemele sale de asistență Sensing 360 nu sunt disponibile în echipare standard. Din acest motiv, radarul unic folosit pe echiparea de bază nu a obținut rezultate maxime, care însă se îmbunătățesc, cu ajutorul sistemelor opționale. CR-V a primit 85% pentru protecția pasagerilor adulți, 86% pentru copii, 67% pentru sistemele de asistență și 76% pentru pietoni.

viewscnt
Afla mai multe despre
nio el6
euroncap
toyota c-hr
honda cr_v