Takata, în faliment după cea mai mare campanie de rechemări din istoria industriei auto, recheamă alte 3,3 milioane de airbaguri

Takata, în faliment după cea mai mare campanie de rechemări din istoria industriei auto, recheamă alte 3,3 milioane de airbaguri
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 ian 2018

Producătorul japonez de airbaguri Takata, care a intrat în faliment după cea mai mare campanie de rechemări din istoria industriei auto, va rechema în service alte 3,3 milioane de airbaguri, în cadrul unui ordin al autorităților americane, care a programat repararea dispozitivelor posibil mortale pe parcursul mai multor ani, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Takata a identificat cel puțin 15 producători auto care au cumpărat airbaguri, între care Toyota Motor, Honda Motor, General Motors, BMW și Tesla, relatează News.ro.

Compania japoneză a anunțat că va colabora cu companiile pentru a dezvolta un remediu pentru fiecare vehicul și pentru a cere proprietarilor acestora să vină să înlocuiască airbagurile.

Înainte de finalizarea tranzacției cu Key Safety, grupul japonez Takata vrea să angajeze 300 de muncitori la Sibiu. Airbagurile defecte Takata au generat cea mai mare rechemări în service din industria auto CITEȘTE ȘI Înainte de finalizarea tranzacției cu Key Safety, grupul japonez Takata vrea să angajeze 300 de muncitori la Sibiu. Airbagurile defecte Takata au generat cea mai mare rechemări în service din industria auto

Dispozitivele de umflare defecte pot exploda în cazul unor coliziuni și pot răni ocupanții vehiculelor cu schije metalice. Astfel de incidente au provocat moartea a 13 persoane și rănirea altor câteva sute de persoane în Statele Unite, iar solicitările pentru despăgubiri au determinat Takata să solicite în luna iunie a anului trecut intrarea în procedură de faliment.

Aproape două treimi din cele 31,5 milioane de vehicule din Statele Unite care includ airbagurile periculoase fabricate de Takata nu erau încă reparate la jumătatea lunii septembrie a anului 2017, potrivit unui raport publicat în noiembrie de o organizație independentă care supraveghează rechemările.

 

Circa 65 de milioane de dispozitive de umflare urmează să fie rechemate până la sfrâșitul anului 2018 în cadrul unui plan al Administrației pentru Siguranța Traficului pe Drumurile Naționale din Statele Unite, care prevede să fie reparate cu prioritate dispozitivele cele mai periculoase.

viewscnt
Afla mai multe despre
takata
airbag
recheama
sua
japonia
faliment