Toyota începe să scoată mașinile diesel din Europa. Prima piață - Italia, unde Yaris, Auris și RAV4 nu vor mai avea decât motoare pe benzină sau hibrid

Toyota începe să scoată mașinile diesel din Europa. Prima piață - Italia, unde Yaris, Auris și RAV4 nu vor mai avea decât motoare pe benzină sau hibrid
scris 5 ian 2018

Toyota a anunțat că gama sa din Italia este „liberă de diesel”, după ce versiunile alimentate cu motorină ale modelelor Yaris, Auris și RAV4 au fost eliminate din ofertă. Acestea se adaugă lui Aygo, care deja rămăsese fără motoare diesel și lui Prius, un model hibrid. Decizia este una curajoasă și ar putea fi primul pas în eliminarea acestor motoare pe întreg teritoriul european.

Reprezentanții Toyota au declarat că o continuare a acestei strategii pe celelalte piețe va fi dictată de situația de pe fiecare piață. „Esența strategiei noastre este hibridă. Cu cât mergem înainte, cu atât avem nevoie mai puțină de diesel”, a spus un purtător de cuvânt al companiei japoneze. Cu toate acestea, modele mari, precum SUV-ul Land Cruiser și pickup-ul Hilux, vor fi vândute cu motoare diesel, singurele care au un consum redus.

Anul trecut, vânzările de mașini echipate cu motoare diesel au reprezentat doar 6 procente din totalul vânzărilor mărcii în Italia, iar în Europa procentul nu a fost cu mult mai mare. În același timp, vânzările japonezilor în peninsulă au crescut, semn că motoarele pe benzină sunt din ce în ce mai căutate.

EXCLUSIV Dacia nu va primi deocamdată noul motor Energy TCe 140 de 1.3 litri, lansat de Renault CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dacia nu va primi deocamdată noul motor Energy TCe 140 de 1.3 litri, lansat de Renault

Toyota oferă discounturi de până la 7.000 de euro clienților care schimbă mașina veche echipată cu motor diesel pentru una hibrid. Motoarele hibrid au ajuns aproape de jumătate din totalul vânzărilor mărcii în Europa de vest.

Vânzările de automobile cu motoare diesel scad de la o lună la alta pe piețele europene, ponderea acestora coborând vertiginos de la aproximativ 50% în anii trecuți, cât era media europeană, la aproximativ 30%. Toyota s-a aflat, potrivit unui studiu realizat anul trecut de Jato Dynamics, pe primul loc din punct de vedere al procentului de reducere a vânzărilor la versiunile diesel, în Europa. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
toyota
diesel