Tarom a lansat procedura de achiziție pentru trei aeronave de lung curier

Tarom a lansat procedura de achiziție pentru trei aeronave de lung curier
scris 4 aug 2017

Compania de stat Tarom a anunțat începerea procedurii de achiziție în leasing a trei aeronave de lung curier, cu o rază de acțiune de cel puțin 9.630 de kilometri și cu o capacitate de cel puțin 225 de locuri, data limită de trimitere a ofertelor fiind 31 august, potrivit unui anunț publicat pe site-ul companiei.

În luna mai, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că Tarom negociază cu o companie de leasing operațional pentru achiziția altor două avioane noi, lung curier, care vor intra în acest an în flota companiei destat. Aceste aeronave ar permite relansarea curselor directe spre SUA și China, ministrul susținând că Tarom va rezolva și problema dreptului de survol deasupra Rusiei pentru cursele spre China, scrie News.ro.

”Compania Tarom anunță începerea procedurii de achiziție a 3 (trei) aeronave de tip widebody prin intermediul unei operațiuni de leasing (financiar, operational, etc) (...)”, se arată în anunțul publicat recent pe site-ul companiei.

De preferință, aeronavele trebuie să aibă mai multe caracteristici, potrivit anunțului. Acestea ar trebui să de tip widebody, echipate cu două motoare, să fie din generația actuală de aeronave ”cu cel mai mic cost posibil de combustibil pe cursă și/sau pe loc oferit”.

Studiu: Bucureștiul - pe locul 8 la prețuri Rent-A-Car. În ce Capitale pot fi închiriate cel mai ieftin mașini și cum pot fi evitate taxele suplimentare CITEȘTE ȘI Studiu: Bucureștiul - pe locul 8 la prețuri Rent-A-Car. În ce Capitale pot fi închiriate cel mai ieftin mașini și cum pot fi evitate taxele suplimentare

Numărul de locuri ar trebui să fie între 225 și 270, în două sau trei clase, iar toate aeronavele trebuie să aibă o configurație similară. Raza de acțiune trebuie să fie de minimum 5.200 mile marine (9.630 km), iar aparatele nu trebuie să fie mai vechi de anul 2012, ”cu cel mai mic cost posibil de mentenanță și cea mai scurtă durata de imobilizare a aeronavei în lucrări de întreținere tehnică programată”, potrivit anunțului.

Aeronavele trebuie să fie dotate cu ”in-flight entertainment, wi-fi, scaune cu tapițerie tip piele, (...) zonă de odihnă pentru echipaj, compartiment cargo de tip bulk ventilat și controlat termic”.

”Criteriile pentru evaluarea ofertelor vor include, pe lângă altele, prețul, posibilitate de finanțare (dacă este aplicabil), gradul de integrare a aeronavelor în structura actuală a flotei, suportul inițial oferit pentru introducerea în serviciul comercial”, se mai arată în anunț.

Ofertele trebuie transmise către companie în regim de urgență, până în data de 31 august, prin e-mail.

În piață, printre avioanele care satisfac aceste cerințe se numără Airbus A330 și Boeing 767.

Tarom estimează că va înregistra în acest an pierderi în valoare de 41,2 milioane lei, în scădere cu 12,3% față de nivelul de anul trecut, la venituri totale de 1,32 miliarde lei, potrivit proiectului privind bugetul de venituri și cheltuieli pus în dezbatare de acționarul majoritar, Ministerul Transporturilor.

Bugetul companiei arată că 2017 ar urma să fie al zecelea an de pierderi pentru Tarom, având în vedere că societatea nu a mai înregistrat profit din 2007.

Tarom este al treilea transportator aerian de pasageri din România, din punct de vedere al numărului de pasageri transportați în 2016, după Wizz Air și Blue Air.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
tarom