Tarom începe curățenia: și-a scos la vânzare toate cele 9 ATR-uri

Tarom începe curățenia:  și-a scos la vânzare toate cele 9 ATR-uri
scris 11 feb 2020

Transportatorul aerian național Tarom și-a scos la vânzare toate cele 9 aparate tip ATR din portofoliu, sperând să obțină cel puțin 32,2 milioane dolari din vânzarea acestora.

Compania intenționează să înlocuiască aceste aparate.

Tarom începe curățenia: și-a scos la vânzare toate cele 9 ATR-uri

Tarom estimează pierderi de 171,37 milioane lei în cursul anului trecut, la venituri totale de 1,51 miliarde lei. Ultimul an în care compania aeriană a înregistrat profit a fost 2007.

În 2018, Tarom a avut pierderi de 182,77 milioane lei și venituri totale de 1,38 miliarde lei.

De astăzi: Crește substanțial punctul de amendă, cresc indemnizațiile demnitarilor, sporul pentru bugetari nu mai e plafonat. Aleșii locali pot cere pensii speciale CITEȘTE ȘI De astăzi: Crește substanțial punctul de amendă, cresc indemnizațiile demnitarilor, sporul pentru bugetari nu mai e plafonat. Aleșii locali pot cere pensii speciale

Compania are peste 1.900 de angajați. Câștigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială a fost stabilit la 7.835 lei.

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a anunțat recent că managementul companiei Tarom a semnat contractul de leasing pentru achiziția a nouă avioane noi - ATR 72-600, cu 72 de locuri, care vor fi folosite pentru zboruri regionale (interne și externe) și vor înlocui ATR-urile pe care compania le are în prezent în flotă.

Cu o capacitate de 72 de locuri, aeronavele sunt achiziționate în leasing operațional pe o perioadă de 10 ani.

În prezent, flota de avioane ATR deținută de Tarom are peste 19 ani vechime.

ULTIMA ORĂ VIDEO Carlos Ghosn a fugit din Japonia, de sub control judiciar, și s-a refugiat în Liban CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ VIDEO Carlos Ghosn a fugit din Japonia, de sub control judiciar, și s-a refugiat în Liban

Compania, înființată în 1954, a primit recent un ajutor de la Guvern, dar care poate fi neconstituțional.

viewscnt
Afla mai multe despre
tarom
pierderi
buget
flota
atr