Tata Motors i-a cerut CEO-ului Ralph Speth să nu plece în septembrie, în plină criză

Tata Motors i-a cerut CEO-ului Ralph Speth să nu plece în septembrie, în plină criză
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 apr 2020

CEO-ul Jaguar Land Rover, Ralf Speth, a fost rugat de proprietarul companiei, gigantul indian Tata Motors, să amâne momentul la care dorește să se pensioneze. Tata anunțase anterior că, în septembrie, Speth va părăsi funcția.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tata Motors i-a cerut acum actualului CEO, Ralph Speth, o păsuire în ceea ce privește data la care se va retrage din funcție, din cauza conjuncturii economice nefavorable induse de criza de coroanvirus pe piața auto din lume, arată informații neoficiale citate de presa britanică. Tata Motors, companie indiană care deține integral constructorul britanic Jaguar Land Rover, a anunțat în ianuarie autoritățile bursiere din India că se află în proces de căutare a unui succesor al CEO-ului Ralf Speth, ca urmare a retragerii acestuia.

Ralph Speth este autorul creșterilor spectaculoase ale Jaguar Land Rover, de la achiziția companiei de către Tata. El a preluat conducerea în urmă cu zece ani și a reușit să ridice vânzările la peste 500.000 de unități anual, inclusiv prin expansiunea pe piața chineză, unde JLR are acum fabrici, așa cum are în America de Sud și Europa de Est. El și-a ratat în schimb ținta de 1 milion de vehicule vândute.  În perioada 2011 - 2015, Speth a reușit să obțină marje de profit foarte mari, de peste 10 procente.

ULTIMA ORĂ Renault, proprietarul Dacia, se retrage din China CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Renault, proprietarul Dacia, se retrage din China

Speth va împlini anul acesta 65 de ani și va fi menținut, după renunțarea la poziția de CEO, ca vicepreședinte non-executiv și va face parte în continuare din consiliul de administrație al Tata Sons, holdingul care deține Tata Motors.

În 2019, după trei trimestre, JLR a anunțat că a reușit să obțină profit, pe fondul revenirii vânzărilor din China și în pofida scăderii globale cu 2,3% a vânzărilor mărcilor Jaguar și Land Rover. Compania a anunțat că și-a planificat să încheie anul financiar la 31 martie cu profit și o îmbunătățire a cifrelor privind costurile și lichiditățile, numai că tulburările din industrie survenite din cauza crizei coronavirus au dat peste cap toate planurile.

viewscnt
Afla mai multe despre
jaguar land rover
ceo jaguar
ralph speth
concedieri jaguar
uzina range rover