Telecabina de la Cetatea Devei a adus încasări de aproape 500.000 de lei la bugetul local, în luna august

Telecabina de la Cetatea Devei a adus încasări de aproape 500.000 de lei la bugetul local, în luna august
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 sep 2018

Telecabina care facilitează accesul în Cetatea Deva a adus la bugetul local încasări de aproape 500.000 de lei, în luna august. Aceasta este cea mai mare sumă obținută de la punerea în funcțiune a telecabinei și până în prezent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de reprezentanții Primăriei Deva, în luna august a acestui an, 30.769 de turiști au optat să viziteze fortăreața medievală folosind monolinerul, scrie News.ro.

”Peste 60% din numărul total de vizitatori din luna august a acestui an au fost adulți, aproape 27% copii și studenți, în jur de 10% pensionari, 1% persoane cu dizabilități, dar și turiști care au beneficiat de gratuități la călătoria cu telecabina (un procent de 1%). Statistica este doar pentru cei care au urcat în Cetatea Devei cu ascensorul înclinat", se arată în comunicat.

Tesla va elimina unele opțiuni de culori ale automobilelor sale, pentru a simplifica producția CITEȘTE ȘI Tesla va elimina unele opțiuni de culori ale automobilelor sale, pentru a simplifica producția

Potrivit Primăriei Deva, în luna august a acestui an, telecabina a adus bugetului local încasări de 493.020 de lei.

Totodată, conducerea Serviciului Public Administrare Cetate Deva îi asigură pe turiști că telecabina funcționează la parametri normali, are verificările tehnice la zi, iar de puțin timp a fost montat și un generator de curent de rezervă pentru a elimina situațiile neplăcute în cazul unor pene de curent în rețeaua principală.

Cetatea Devei poate fi vizitată zilnic, între orele 9.00 și 21.00. Turiștii pot folosi telecabina sau pot opta să meargă la pas pe cele trei trasee turistice semnalizate, cu acces pe la Poarta 1.

În ultima perioadă, telecabina spre Cetatea Deva s-a blocat de mai multe ori, din cauza unor defecțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
cetatea devei
telecabina