Un grup de hackeri din care fac parte și români, responsabil pentru atacul informatic de la British Airways

Un grup de hackeri din care fac parte și români, responsabil pentru atacul informatic de la British Airways
scris 12 sep 2018

Un grup de hackeri cunoscut sub numele de Magecart, din care se crede că ar face parte hackeri din România și Lituania, ar fi responsabil pentru atacul informatic de la British Airways, susține cercetătorul Yonathan Klinjsma, de la compania de cyber-securitate RiskIQ, relatează cotidianul britanic The Telegraph.

British Airways a anunțat că investighează furtul datelor personale și financiare ale unor clienți care au efectuat 380.000 de plăți cu cardul pe site-ul și aplicația mobilă a companiei, scrie Agerpres.

Primăria Bacău anulează o licitație pentru un sistem IT după ce a divulgat, din greșeală, denumirea unei firme care a cerut clarificări. Solicitantul a fost Orange CITEȘTE ȘI Primăria Bacău anulează o licitație pentru un sistem IT după ce a divulgat, din greșeală, denumirea unei firme care a cerut clarificări. Solicitantul a fost Orange

Compromiterea datelor a avut loc în perioada 21 august-5 septembrie, a anunțat AIG.

Magecart este activ din 2015 și este cunoscut pentru mai multe escrocherii în domeniul tranzacțiilor cu carduri de credit în mediul online, printre care și un atac informatic la compania Ticketmaster.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
british airways