Tesla a dat în judecată foști angajați pentru furt de date și a codului sursă al tehnologiei Autopilot

Tesla a dat în judecată foști angajați pentru furt de date și a codului sursă al tehnologiei Autopilot
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2019

Tesla a dat joi în judecată un fost inginer al companiei pentru că ar fi copiat codul sursă al tehnologiei Autopilot, înainte de a pleca la un startup chinez în domeniul conducerii autonome, în ianuarie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Inginerul, Guangzhi Cao, a copiat peste 300.000 de fișiere legate de codul sursă al Autopilot, când era pe cale să se alăture Xiaopeng Motors Technology Company din China, acuză producătorul auto din Silicon Valley în plângerea făcută la un tribunal din California, scrie News.ro.

Europenii vor putea cumpăra Corolla și RAV4 și de la Suzuki, în urma unui acord cu Toyota CITEȘTE ȘI Europenii vor putea cumpăra Corolla și RAV4 și de la Suzuki, în urma unui acord cu Toyota

Separat, avocații Tesla a intentat miercuri un proces împotriva a patru foști angajați și a startup-ului american Zoox, specializat în conducere autonomă, acuzând că angajații au furat informații și secrete comerciale pentru dezvoltarea de spații de depozitare, logistică și operațiuni de control al stocurilor.

Cao, Xiaopeng și Zoox nu au putut fi contactați imediat pentru comentarii.

Tesla construiește o unitate de asamblare de vehicule în Shanghai, unde va intra în competiție directă cu Xiaopeng și alte companii chineze, pe cea mai mare piața de vehicule electrice din lume.

Autopilot este un sistem de asistență pentru șoferi care gestionează unele sarcini de conducere și permite șoferilor să ia mâinile de pe volan, cu toate că Tesla subliniază că acesta necesită supraveghere din partea acestora și nu face ca un vehicul să fie autonom.

Xiaopeng, care a lansat anul trecut un vehicul electric, la Las Vegas, are printre investitori grupurile Alibaba și Foxconn Technology.

Compania, cunoscută și sub numele de Xpeng Motors, are cel puțin cinci angajați care au lucrat la Tesla, acuză compania americană.

Anul trecut, Apple a acuzat la rândul ei un fost angajat că a furat secrete comerciale legate de conducerea autonomă și s-a mutat la filiala americană a Xiaopeng.

Mai multe companii concurează pentru dezvoltarea tehnologiei necesare vehiculelor autonome, iar procesele împotriva foștilor angajați au devenit obișnuite, în încercarea de a păstra informațiile asupra cărora au drept de proprietate.

Waymo, divizia de conducere autonomă a grupului Alphabet, a dat în judecată Uber, după ce un fost angajat a furat mii de documente confidențiale și a devenit șef al proiectului de vehicule autonome al Uber. Ulterior, Uber a plătit 245 de milioane de dolari pentru a închide cazul.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
autopilot