Tesla a dat în judecată Guvernul suedez

Tesla a dat în judecată Guvernul suedez
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 nov 2023

Tesla a intentat un proces împotriva Agenției Suedeze de Transport, după ce lucrătorii poștali au început să blocheze livrările de plăcuțe de înmatriculare pentru mașinile companiei, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

Lucrătorii poștali suedezi au blocat livrarea plăcuțelor de înmatriculare ale Tesla, în semn de solidaritate cu muncitorii aflați în grevă, scrie News.ro.

VIDEO Cum arată cel mai nou nod rutier între 2 autostrăzi, de pe Autostrada Bucureștiului. Când va fi deschis CITEȘTE ȘI VIDEO Cum arată cel mai nou nod rutier între 2 autostrăzi, de pe Autostrada Bucureștiului. Când va fi deschis

Sindicatele suedeze au exercitat presiuni asupra Tesla, cu greve și blocade, din cauza refuzului companiei de a semna un contract colectiv de muncă cu angajații din divizia de service, inclusiv tehnicieni și mecanici care repara și întrețin mașinile clienților.

Tesla susține că guvernul suedez ”are obligația constituțională de a furniza plăcuțe de înmatriculare proprietarilor de vehicule”, conform documentelor.

Procesul a fost înregistrat luni la tribunalul districtual Norrköping. De asemenea, compania a dat în judecată serviciul poștal, potrivit Bloomberg.

În plângere se afirmă că Tesla a livrat 9.167 de mașini în Suedia în 2022 și că Model Y este cel mai bine vândut automobil din țară, până acum în 2023.

Tesla a livrat 435.059 de mașini în trimestrul trei, conform raportului său de producție și livrare de vehicule din 2 octombrie.

Primul automobil chinezesc care ajunge în finala Car of The Year din Europa CITEȘTE ȘI Primul automobil chinezesc care ajunge în finala Car of The Year din Europa

Un purtător de cuvânt al Tesla nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

”Această confiscare a plăcuțelor de înmatriculare constituie un atac discriminatoriu fără niciun sprijin în drept îndreptat către Tesla.

Această măsură nu poate fi descrisă în niciun alt mod decât ca un atac unic asupra unei companii care operează în Suedia”, a spus Tesla în plângere.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a spus joi, pe platforma X: ”Este o nebunie”, cu referire la un articol despre blocarea livrării plăcuțelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
suedia
proces