Tesla a încetat să mai preia comenzi pentru cea mai ieftină versiune a Cybertruck-ului său și oferă altceva

Tesla a încetat să mai preia comenzi pentru cea mai ieftină versiune a Cybertruck-ului său și oferă altceva
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 aug 2024

Tesla a încetat să mai preia comenzi pentru cea mai ieftină versiune a Cybertruck-ului său, care are un preț de 61.000 de dolari, în timp ce versiunea de 100.000 de dolari este disponibilă pentru comandă imediată și livrare chiar din această lună, conform Reuters.

VEZI AICI ȘI Tesla aduce Cybertruck în România, spre vizionare cu acces liber. Recent a rechemat în service toate camionetele

Cererea și oferta pentru Cybertruck sunt monitorizate îndeaproape de investitorii și fanii Tesla, deoarece directorul executiv Elon Musk a investit resurse în dezvoltarea camionului și intenționează să producă 200.000 pe an.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Un avion cu 62 de oameni la bord s-a prăbușit CITEȘTE ȘI VIDEO Un avion cu 62 de oameni la bord s-a prăbușit
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Site-ul Tesla nu mai oferă opțiunea de a rezerva o versiune de 61.000 de dolari a Cybertruck, care anterior fusese oferită cu o autonomie de 250 de mile și o livrare prevăzută pentru 2025. Se estimează că varianta cu două motoare de 99.990 de dolari a seriei limitate Foundation, cu o autonomie de 318 mile, va fi livrată încă din această lună, în timp ce varianta cu trei motoare de 119.990 de dolari Foundation Cyberbeast, cu o autonomie de 301 mile, este disponibilă din octombrie.

În iunie, Tesla a rechemat în service-uri majoritatea camionetelor sale electrice Cybertruck, peste 20.000 din autoturismele livrate având potențiale probleme cu ștergătorul de parbriz și ornamentul de la portbagaj, ambele de natură să crească riscul accidentelor.

Prima dintre rechemări are legătură cu o posibilă problemă cu ștergătorul de parbriz care poate reduce vizibilitatea și afectează 11.688 dintre camionetele electrice ale Tesla, potrivit Administrației Naționale pentru Siguranță Rutieră (NHTSA) din Statele Unite, scrie Hotnews.ro.

Hidroelectrica inaugurează primul proiect de investiție cu finanțare externă CITEȘTE ȘI Hidroelectrica inaugurează primul proiect de investiție cu finanțare externă

Autoritatea americană de reglementare afirmă că în unele situații ștergătorul de parbriz nu funcționează deloc când plouă.

A doua rechemare este legată de panoul de ornament de la portbagaj, despre care NHTSA afirmă că la unele camionete Cybertruck ar fi fost montat necorespunzător și se poate desprinde în trafic, situație cu potențial de a provoca accidente.

Această problemă afectează 11.3838 de camionete electrice produse de Tesla.

Un analist din industria auto consultat de agenția Reuters estimează că, în total, cele două rechemări vizează în jur de 70% din modelele Cybertruck livrate de Tesla. Alte site-uri scriu însă că ar fi vorba de aproape toate camionetele electrice livrate.

Ambele rechemări par să vizeze camionetele livrate de compania condusă de Elon Musk între 13 noiembrie și 6 iunie.

Noi probleme pentru Cybertruck, camioneta electrică a Tesla

Potrivit The Guardian, Tesla a demarat verificări după ce a observat aceste probleme în decembrie la o Cybertruck care nu fusese încă livrată.

Trebuie subliniat însă că nu toate camionetele Cybertruck vizate de rechemări au propriu-zis cele două probleme legate de ștergător și panoul de ornament, ci că acestea sunt făcute pentru a elimina orice pericole la adresa siguranței rutiere.

Prima camionetă Cybertruck a ieșit de pe banda de producție în luna iulie a anului trecut, producătorul auto începând livrările din noiembrie după ani de amânări și probleme care l-au făcut pe Elon Musk să afirme că Tesla „și-a săpat singură mormântul” cu acest proiect.

The Guardian notează că aceasta este a patra oară în cele 8 luni de la începerea livrărilor când Tesla recheamă în service-uri majoritatea sau toate camionetele electrice pe care le-a livrat. Procentul exact nu este întru totul clar deoarece Tesla nu a publicat încă cifrele totale legate de livrări, astfel că datele se bazează pe informațiile disponibile și estimările analiștilor din industrie.

În luna aprilie Tesla a rechemat în service mii de camionete din cauza unor posibile probleme la pedala de accelerație, care ar putea cauza tamponări.

„Plăcuța pedalei de accelerație se poate desprinde și poate face ca pedala să fie prinsă de garnitura interioară” – se arată atunci într-o notificare publicată de NHTSA.

DOCUMENT Cum arată formularul Decont precompletat e-TVA pregătit de ANAF. Ministrul Boloș promite schimbări care ar putea fi adoptate chiar mâine CITEȘTE ȘI DOCUMENT Cum arată formularul Decont precompletat e-TVA pregătit de ANAF. Ministrul Boloș promite schimbări care ar putea fi adoptate chiar mâine

Istoria cu peripeții a Cybertruck, un proiect de suflet al lui Elon Musk

Musk a dezvelit personal Cybertruck în noiembrie 2019, promițând la momentul respectiv că clienții Tesla își vor primi primele camionete electrice în 2021. Analiștii remarcau însă încă de atunci că obiectivul este unul ambițios și că Musk este cunoscut pentru promisiunile sale pe care nu le respectă în ceea ce privește termenele limită.

Totuși, camioneta a impresionat prin designul său futurist pe care unii l-au considerat exagerat iar înregistrarea video cu momentul prezentării s-a viralizat pe rețelele de socializare după ce geamurile ransforsate ale mașinii s-au spart când au fost lovite cu o bilă de metal ce ar fi trebuit să arate cât de rezistente sunt.

Musk, care a înjurat în secunda următoare după incident, a încercat să explice ulterior că de vină a fost ordinea în care a fost făcută demonstrația. Mulți nu au fost convinși însă.

Oricare ar fi fost situația, CEO-ul Tesla anunța la doar 3 zile după demonstrație că 200.000 de persoane au făcut pre-comenzi pentru Cybertruck. Rezervarea costa 100 de dolari la momentul respectiv, ceea ce înseamnă că Tesla a făcut rapid 20 de milioane de dolari doar pe promisiunea lui Musk.

Însă în august 2021, după multe speculații în acest sens, Tesla a anunțat că Cybertruck nu va fi lansată până la sfârșitul anului, așa cum le-a promis clienților. Musk l-a lăsat pe Lars Moravy, vicepreședintele responsabil de inginerie auto al producătorului de mașini electrice, să facă anunțul.

Apoi, în ianuarie 2022, Tesla a anunțat că producția Cybertruck nu va începe în mod realist înainte de 2023.

Tesla a anunțat în cele din urmă în luna aprilie a anului trecut că producția Cybertruck este „în grafic” pentru a începe, așa cum era prevăzut, la noua sa fabrică din Texas.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
cybertruck