Tesla a livrat aproape 15.000 de mașini în primul trimestru, sub așteptările companiei, din cauza producției prea lente

Tesla a livrat aproape 15.000 de mașini în primul trimestru, sub așteptările companiei, din cauza producției prea lente
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 5 apr 2016

Producătorului de autovehicule electrice Tesla a livrat 14.820 de mașini în primul trimestru al anului, în creștere cu aproape 50% față de perioada similară a anului trecut, însă sub ținta fixată de companie, de 16.000 de automobile, se arată într-un comunicat al Tesla Motors.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Din totalul mașinilor livrate, 12.420 au fost Model S, primul model lansat de companie, iar 2.400 – Model X, SUV-ul lansat în toamna anului trecut.

Tesla a avut probleme legate de producția prea lentă a penultimului său model, Model X, ceea ce a influențat negativ livrările totale companiei.

"Livrările din primul trimestru au fost influențate de lipsa unor părți componente în cantitate suficientă, în ianuarie și februarie, care a durat peste așteptările inițiale. După ce aceste probleme au fost rezolvate, producția și livrările s-au îmbunătățit semnificativ. La finele lunii martie, producția a avansat la 750 de Model X pe săptămână. Totuși, multe mașini au fost fabricate prea lent pentru a fi livrate până la finele trimestrului", spun reprezentanții Tesla.

Elon Musk: Tesla Model 3 are deja 232.000 de comenzi și va trebui să regândim planificarea producției CITEȘTE ȘI Elon Musk: Tesla Model 3 are deja 232.000 de comenzi și va trebui să regândim planificarea producției

Deși Tesla afirmă că dificultățile au fost depășite, nu este exclus ca problemele legate de livrări să se repete și în cazul celei mai noi mașini a producătorului, Model 3, care a fost lansat săptămâna trecută. Comenzile pentru Model 3, a cărui producție va începe în 2017, au depășit așteptările, ajugând la sute de mii încă din prima zi de la prezentarea mașinii. Elon Musk, CEO-ul Tesla Motors, a afirmat, în acest context, că planificarea producției va trebui regândită.

În 2015, Tesla a livrat circa 50.000 de autovehicule, față de 55.000 cât anticipase inițial. Până la finele anului, compania a produs circa 500 unități din Model X, modelul lansat în toamnă, din care a livrat 208, deși mașina avea, la acel moment, mii de precomenzi.

Compania a înregistrat, anul trecut, o pierdere netă de 889  milioane de dolari anul trecut, de aproximativ două ori mai mare decât în 2014, când a raportat un rezultat negativ de 294 milioane de dolari. În ultimul trimestru, a consemnat o pierdere de 320 de milioane de dolari, față de 107 milioane de dolari în perioada similară a anului precedent, în contextul în care a investit masiv pentru dezvoltarea noilor modele, Model X și Model 3.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
tesla motors
masini
productie
livrari
model 3
model x
model s