Tesla - anchetată pentru defecțiuni ale sistemului de suspensie la Model S și Model X, după numeroase plângeri. Compania ar fi știut de probleme de mult timp, dând vina pe "abuzurile șoferilor"

Tesla - anchetată pentru defecțiuni ale sistemului de suspensie la Model S și Model X, după numeroase plângeri. Compania ar fi știut de probleme de mult timp, dând vina pe  "abuzurile șoferilor"
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 22 dec 2023
Tesla se confruntă cu o anchetă a autorității norvegiene de reglementare în domeniul siguranței rutiere în legătură cu defecțiuni ale sistemului de suspensie, care ar putea duce la o rechemare în service, a declarat agenția, pentru Reuters.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Administrația norvegiană a drumurilor publice (NPRA) spune că a început să ancheteze Tesla în septembrie 2022 și a cerut producătorului auto să evalueze plângerile consumatorilor legate de Model S și Model X.
Lupta dintre Dacia Sandero, locul 1 în noiembrie, și Tesla Model Y se dă până în ultima zi a anului CITEȘTE ȘI Lupta dintre Dacia Sandero, locul 1 în noiembrie, și Tesla Model Y se dă până în ultima zi a anului

Agenția ar putea recomanda ca Tesla să recheme în service toate mașinile Model S și X pentru a înlocui brațele de control inferioare spate dacă stabilește că acestea prezintă un "risc grav".

Cu toate acestea, o decizie nu a fost încă luată, deși este așteptată până la Crăciun. 
 
Vestea anchetei NPRA, care nu a fost raportată anterior, urmează unei investigații Reuters publicate miercuri, care a expus modul în care Tesla a dat vina pe șoferi pentru defecțiunile frecvente ale pieselor de suspensie și direcție despre care ar fi știut de mult timp că au probleme.
 
Confruntându-se cu costuri în creștere, Tesla a încercat să reducă cheltuielile cu reparațiile, în parte atribuind defecțiunile "abuzurilor șoferilor", potrivit raportului Reuters, care s-a bazat pe mii de documente Tesla și pe interviuri cu foști angajați.
VIDEO Circulația pe un nou tronson din Autostrada Transilvania a fost deschisă CITEȘTE ȘI VIDEO Circulația pe un nou tronson din Autostrada Transilvania a fost deschisă

Ancheta din Norvegia a pornit de la peste 10 rapoarte ale clienților adresate agenției în 2022. Ancheta Reuters a constatat că defecțiunile brațulelor de control Tesla au fost o problemă constantă în Norvegia, una dintre cele mai mari piețe europene ale companiei.

Rapoartele către NPRA, obținute de Reuters printr-o cerere de documente publice, includ unul de la un client care a scris: "Brațul de control s-a rupt. Aceasta este o avarie pe care au primit-o MULTE alte Tesla. Pericol direct pentru trafic".
viewscnt
Afla mai multe despre
reuters
tesla
ancheta tesla