Tesla, investigată oficial în SUA din cauza unei funcții de jocuri disponibilă pe ecranele tactile a 580.000 de vehicule

Tesla, investigată oficial în SUA din cauza unei funcții de jocuri disponibilă pe ecranele tactile a 580.000 de vehicule
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 dec 2021

Autoritățile americane de reglementare în materie de siguranță auto au anunțat că au deschis o investigație oficială privind siguranța a 580.000 de vehicule Tesla vândute din 2017, din cauza deciziei producătorului auto de a oferi funcția de jocuri video pe ecranele tactile centrale ale acestora, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a declarat că evaluarea sa preliminară acoperă diverse modele de vehicule Tesla Model 3, S, X și Y din perioada 2017-2022, scrie News.ro.

Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare CITEȘTE ȘI Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare

Această funcție, denumită ”Pasenger Play”, ”poate distrage atenția șoferului și crește riscul de accident”, a spus agenția.

NHTSA a declarat că ”a confirmat că această funcție este disponibilă din decembrie 2020 pe vehiculele echipate cu sistemul Tesla ”Passenger Play”.

Anterior, funcția jocului ”era activată doar când vehiculul era în parcare”.

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

NHTSA a declarat într-un comunicat de miercuri că ”s-a angajat să asigure cele mai înalte standarde de siguranță pe drumurile naționale”.

Agenția a spus că decizia de a deschide investigația s-a bazat pe rapoartele că funcția de jocuri a Tesla este vizibilă de pe scaunul șoferului și poate fi activată în timp ce este condus vehiculul”.

Asociația pentru Siguranța Autostrăzilor a Guvernatorilor a declarat miercuri că este mulțumită de investigația privind siguranța Tesla deschisă de NHTSA ”și că dorește să reamintească tuturor șoferilor să fie atenți și concentrați asupra drumului atunci când sunt la volan”.

Tesla nu a comentat imediat.

NHTSA a spus că ”va evalua aspecte ale caracteristicii, inclusiv frecvența și scenariile de utilizare ale Tesla ”Passenger Play””.

La începutul acestei luni, New York Times a scris despre funcția de jocuri, determinând NHTSA să spună că este în discuții cu Tesla cu privire la preocupările sale.

Agenția a observat la începutul lunii decembrie că neatenția la volan reprezintă cauza unui număr semnificativ de decese rutiere în SUA - 3.142 numai în 2019.

Susținătorii siguranței au spus că cifrele oficiale subestimează problema, deoarece nu toți șoferii implicați în accidente recunosc ulterior că au fost distrași.

The Times a scris că actualizarea funcției de către Tesla a adăugat trei jocuri - Solitaire, unul cu avioane de luptă și un scenariu de strategie de cucerire - și a spus că vehiculele au avertismente pe care scrie: ”Joaca în timp ce mașina este în mișcare este doar pentru pasageri”.

Ziarul spune că funcția jocului cere confirmarea faptului că jucătorul este un pasager, deși șoferul poate juca în continuare apăsând un buton.

În 2013, NHTSA a emis recomandări pentru a încuraja producătorii de automobile ”să ia în considerare siguranța și prevenirea distragerii atenției șoferului în designul lor și adoptarea de dispozitive de infotainment în vehicule”.

Orientările ”recomandă ca dispozitivele din vehicule să fie proiectate astfel încât să nu poată fi folosite de șofer pentru a îndeplini sarcini secundare inerente, care distrag atenția în timpul conducerii”, a spus agenția.

În august, agenția a deschis o investigație privind siguranța a 765.000 de vehicule Tesla prin intermediul sistemului său de asistență pentru șofer Autopilot, după o serie de accidente care au implicat sistemul și vehicule parcate pe banda de urgență.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
jocuri
ecrane
sua