Tesla Model 3, cel mai vândut automobil din Olanda, unde Dacia are vânzări infime

Tesla Model 3, cel mai vândut automobil din Olanda, unde Dacia are vânzări infime
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 oct 2019

Tesla Model 3 a devenit cel mai vândut automobil din Olanda, în luna septembrie, depășind liderul tradițional, VW Polo, iar marca Tesla a devenit cea mai vândută, cu o cotă de 15,5%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Datele statistice privind înmatriculările autoturismelor din Olanda arată că Tesla Model 3 este, începând din luna septembrie, cel mai vândut autoturism din această țară. Model 3 s-a vândut în 5.768 de exemplare, de aproape 4 ori mai multe față de luna august. Mașina celor de la Tesla este în acest moment și cea mai vândută în 2019, cu 13.587 exemplare înmatriculate din ianuarie, pe locul al doilea situându-se VW Polo, cu 9.684 de unități. În clasamentul celor mai vândute mărci, VW este pe primul loc, fiind urmată de Opel, de la începutul anului. Tesla nu se află în Top 5, din cauza numărului mic de modele din gamă, însă în luna septembrie, vânzările Model 3 au propulsat marca pe primul loc, cu o cotă de piață de 15,5%.

Olanda este una din țările europene în care vehiculele electrice sunt extrem de populare, însă succesul Model 3 depășește orice așteptări. Celelalte două modele ale Tesla, Model S și Model X au avut îna cest an vânzări mai mult decât modeste. Model S a înmatriculat doar 212 unități în 2019, în comparație cu cele 3.376 înregistrate anul trecut.

Tesla Model 3 s-a bucurat de un succes foarte mare în Europa, după lansarea din luna februarie, în special în țările înc are vehiculele electrice sunt tot mai căutate, Norvegia, Olanda și Germania. Printre trăsăturile apreciate de clienți s-au numărat prețul, 43.390 euro, din care se scad subvențiile din fiecare stat, ce pot ajunge și la 10.000 de euro, dar și autonomia bateriei, de aproape 400 km. Primul concurent serios care ar putea să afecteze vânzările Model 3 va fi VW ID.3, cu un preț de pornire de sub 30.000 de euro și autonomie care pleacă de la 330 km.

GRAFIC Dacia Duster, performanță istorică: al doilea cel mai vândut automobil din Europa CITEȘTE ȘI GRAFIC Dacia Duster, performanță istorică: al doilea cel mai vândut automobil din Europa

Vânzările Tesla din Olanda au fost stimulate de un anunț al autorităților care au spus că intenționează să elimine subvenția la vehiculele electrice, începând de anul viitor.

Tesla Model 3 este deja cel mai vândut automobil în Norvegia, unde anul acesta a înregistrat 3.300 de exemplare, depășind VW Golf. Vânzările Model  sunt însă în declin, pe această piață.

Marca românească Dacia a vândut în Olanda, în primele nouă luni din acest an, 2.213 autoturisme, în declin față de anul trecut cu peste 40%. Dacia Duster este cel mai vândut model al mărcii din Olanda, dar într-un volum infim, respectiv 779 de exemplare din ianuarie până în septembrie. Rivalii celor de la Dacia, marca cehă Skoda, au mai mult succes pe această piață, cu peste 14.000 de exemplare înmatriculate în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
model 3
cel mai vandut automobil olanda
dacia olanda