Un Brexit fără acord ar putea duce la oprirea producției SUV-ului Qashqai în Marea Britanie

Un Brexit fără acord ar putea duce la oprirea producției SUV-ului Qashqai în Marea Britanie
scris 1 oct 2019

Constructorul auto japonez Nissan va reveni asupra deciziei sale anterioare care viza producția SUV-ul Qashqai la uzina sa de la Sunderland, în cazul în care Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană fără acord de divorț, informează cotidianul Financial Times citând surse din apropierea acestui dosar.

În luna noiembrie 2016, Nissan a promis că va produce modelul Qashqai la uzina sa de la Sunderland, cea mai mare uzină de producție de automobile din Marea Britanie, după ce directorul general de atunci Carlos Ghosn a obținut asigurări de la Guvernul de la Londra că operațiunile sale vor fi protejate de impactul Brexitului, scrie Agerpres.

Antreprenor platforma auto online: Directiva UE privind promovarea mașinilor nepoluante va avea efecte importante asupra pieței. Piața auto mondială cunoaște deja o contracție importantă CITEȘTE ȘI Antreprenor platforma auto online: Directiva UE privind promovarea mașinilor nepoluante va avea efecte importante asupra pieței. Piața auto mondială cunoaște deja o contracție importantă

Potrivit surselor citate de Financial Times, decizia Nissan de a produce SUV-ul Qashqai în Marea Britanie era condiționată de un Brexit 'soft' care includea un acord comercial sau un acord de tranziție. În schimb, un Brexit dezordonat, în cadrul căruia Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană fără un acord de divorț, ar putea duce la eventuala închidere a uzinei de la Sunderland.

viewscnt
Afla mai multe despre
brexit fără acord
qashqai