Tesla - scădere a profitului trimestrial

Tesla - scădere a profitului trimestrial
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iul 2022

Tesla a înregistrat o scădere mai mică decât se aștepta a profitului trimestrial, ajutată de o serie de creșteri de prețuri pentru mașinile sale, despre care Elon Musk a spus ulterior că sunt ”îngrozitor de ridicate” și că ar putea afecta cererea, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tesla a vândut, de asemenea, majoritatea deținerilor sale de bitcoin, ceea ce a dus la costuri de depreciere sub așteptări cauzate de o scădere a valorii criptomonedei, au spus analiștii.

ULTIMA ORĂ VIDEO Ciucă anunță primul mare eșec în infrastructură - Autostrada Ford. Rezilierea contractului - foarte posibilă CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ VIDEO Ciucă anunță primul mare eșec în infrastructură - Autostrada Ford. Rezilierea contractului - foarte posibilă

CEO-ul Elon Musk a făcut declarații contradictorii la o conferință telefonică după obținerea veniturilor, spunând la început că incertitudinea macroeconomică ar putea avea un anumit impact asupra cererii pentru vehiculele sale electrice, dar când a fost presat pentru detalii de către un analist, el a spus că compania nu are o problemă cu cererea, ci o problemă de producție, scrie News.ro.

El a spus: ”Nu poți să ridici prețurile la un nivel arbitrar de ridicat pentru că treci de limita accesibilității și apoi cererea scade puternic. (Prețurile) sunt sincer la niveluri jenante. Dar am avut, de asemenea, multe șocuri în lanțul de aprovizionare și producție și avem o inflație nebună”, a spus Musk, care a vorbit anterior despre ”un presentiment foarte prost” despre economie.

Tesla a mărit prețurile de mai multe ori în ultimul an. De exemplu, prețul în SUA al automobilului Model Y este acum de 65.990 dolari, în creștere cu peste 30% de la începutul anului 2021.

Musk a spus că se așteaptă ca inflația să înceapă să încetinească până la sfârșitul anului și ca majoritatea prețurilor mărfurilor să se stabilizeze, ceea ce speră că va permite Tesla să reducă ușor prețurile.

Acțiunile Tesla au crescut cu 1,7% în urma informațiilor. Acțiunile sunt însă în scădere cu aproximativ 40% față de vârful atins din noiembrie.

Directorul financiar Zachary Kirkhorn a declarat că Tesla încă face eforturi pentru a atinge o creștere de 50% a livrărilor în acest an, adăugând că, deși ținta a devenit mai dificilă, ”rămîne posibil cu o execuție puternică”.

Fabrica Tesla din China a încheiat al doilea trimestru cu un nivel de producție lunar record, după ce a fost forțată să se închidă din cauza blocajelor legate de Covid-19.

Musk a spus că noile fabrici din Berlin și Texas își propun să producă 5.000 de mașini pe săptămână până la sfârșitul anului, adăugând că Berlinul producea 1.000 de mașini pe săptămână în iunie.

El a spus anterior că noile fabrici sunt ”cuptoare de bani gigantice”.

Producătorul de vehicule electrice a înregistrat un profit ajustat de 2,27 dolari pe acțiune pentru al doilea trimestru încheiat în iunie, față de estimările consensului analiștilor de 1,81 dolari.

Marja brută pentru autovehicule a scăzut la 27,9%, în scădere față de un an mai devreme și de trimestrul precedent.

Veniturile totale au scăzut la 16,93 miliarde dolari de la 18,76 miliarde dolari cu un trimestru mai devreme, punân

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
profit