Tesla va elimina unele opțiuni de culori ale automobilelor sale, pentru a simplifica producția

Tesla va elimina unele opțiuni de culori ale automobilelor sale, pentru a simplifica producția
scris 12 sep 2018

Tesla va elimina unele opțiuni de culori ale automobilelor sale electrice, pentru a simplifica producția, a anunțat marți directorul general Elon Musk, pe Twitter, transmite Reuters.

Tesla oferă în prezent șapte culori pentru vehiculele sale, care includ varianta de top Model S, varianta medie Model X și cel mai accesibil sedan, Model 3, scrie News.ro

Compania încearcă să elimine problemele de producție, după ce a ratat termenele de producție în mai multe rânduri.

”Începând de miercuri vom elimina 2 din cele șapte culori, pentru a simplifica producția. Negrul obsidian și argintiul metalizat vor fi în continuare disponibile, dar la un preț mai ridicat”, a scris Musk.

Procesul investitori vs. Volkswagen AG în scandalul diesel a început cu primele declarații ale judecătorilor. „La sfârșit sunt convins că vor fi bani” susține un avocat CITEȘTE ȘI Procesul investitori vs. Volkswagen AG în scandalul diesel a început cu primele declarații ale judecătorilor. „La sfârșit sunt convins că vor fi bani” susține un avocat

Culorile încă disponibile vor fi negru argintiu metalizat ”midnight”, albastru metalizat profund, alb perlat multistrat și roșu multistrat.

”Renunțarea la opțiunile de vopsea nu va fi ultima măsură de simplificare a producției de mașini. Tesla nu are experiență în producția de serie. Au încă nevoie de mult know-how în producție”, a declarat Frank Schwope, analist la NORD/LB.

Tweet-ul lui Musk survine unei săptămâni  haotice pentru producătorul auto, după ce Musk fiind filmat fumând marijuana și manevrând o sabie într-o emisiune în direct. Luna august a fost tumultoasă pentru Musk, care a propus, iar apoi a renunțat la ideea de a retrage Tesla de la bursă.

Comportamentul miliardarului a provocat îngrijorare legată de stilul său de conducere, iar mai mulți analiști de pe Wall Street au cerut companiei să numească un al doilea director care să susțină operațiunile companiei și relațiile cu investitorii.

Firma de brokeraj Nomura Instinet a retrogradat marți ratingul acțiunilor Tesla de la cumpără la neutru și a redus ținta de preț cu 100 de dolari, la 300 de dolari pe unitate, din cauza ”comportamentului necontrolat” al lui Musk.

”Suntem îngrijorați că acest comportament afectează brandul Tesla, care, în privința valorii, este cel mai important, a spus analistul Romit Shah, care a adăugat că acțiunile Tesla nu mai sunt atractive pentru investiții.

Acțiunile Tesla au scăzut marți cu 3,5%, la 275,56 dolari pe unitate și sunt cu 29% sub un maxim de 387,46 dolari pe unitate atins în timpul tranzacțiilor din 7 august, când Musk a scris pe Twitter despre intenția de a retrage compania de la bursă.

Acțiunile Tesla au închis luni în creștere cu 8,5%, după ce două firme de brokerak au apreciat că Tesla va putea să își respecte țintele de  producție în a doua jumătate a anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
automobile