Timișoara a limitat viteza mașinilor pe toate străzile

Timișoara a limitat viteza mașinilor pe toate străzile
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 dec 2021

Timișoara a limitat viteza mașinilor la cel mult 50 de kilometri pe oră pe toate străzile. Inclusiv la intrările sau ieșirile din localitate se va merge la fel.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Autoritățile spun că astfel vor avea un oraș mai sigur. În ultimii patru ani au avut loc aproximativ 1.700 de accidente aici, multe cauzate de graba șoferilor, arată Știrile Pro TV.

Samsung a prezentat primul modem 5G pentru mașini CITEȘTE ȘI Samsung a prezentat primul modem 5G pentru mașini

Măsura este menită să reducă și zgomotul și poluarea.

Până acum, pe arterele mari, dar și la intrările sau ieșirile din oraș sau chiar și în zonele rezidențiale, șoferii aveau voie să calce accelerația până la 70 de kilometri pe oră. Din 1 decembrie, însă, limita a scăzut la 50 de kilometri pe oră. Comisia de circulație din oraș a luat decizia în unanimitate, în speranța că Timișoara va deveni astfel un oraș mai sigur pentru pietoni și șoferi în egală măsură.

Potrivit reprezentanților primăriei, în ultimii patru ani s-au produs aproximativ 1.700 de accidente în Timișoara, în urma cărora câteva sute de oameni fie au murit fie au fost răniți. Cele mai multe au fost cauzate de viteza excesivă.

viewscnt
Afla mai multe despre
timișoara
limita viteza