Timișorenii vor putea plăti biletul de călătorie cu cardul bancar la POS-uri montate în mijloacele de transport în comun

Timișorenii vor putea plăti biletul de călătorie cu cardul bancar la POS-uri montate în mijloacele de transport în comun
scris 16 mar 2019

Timișorenii care călătoresc cu tramvaiele, autobuzele, troleibuzele sau vaporașele vor putea plăti biletul de călătorie cu ajutorul cardului bancar, folosind automate de plată (POS-uri) ce vor fi montate în mijloacele de transport în comun.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri seara, de Societatea de Transport Public Timișoara (STPT), 350 de automate de plată vor fi montate în mijloacele de transport în comun din oraș, iar călătorii vor putea să își achiziționeze astfel biletul de călătorie, scrie News.ro.

Olosz Gergely, fost președinte al ANRE și ex-senator UDMR - arestat în Ungaria CITEȘTE ȘI Olosz Gergely, fost președinte al ANRE și ex-senator UDMR - arestat în Ungaria

"Venim în întâmpinarea călătorilor noștri cu o nouă modalitate de plată a biletelor, începând de săptămâna viitoare. Astfel, începând de marți, 19.03.2019, biletele vor putea fi achiziționate de călători direct din unele mijloace de transport în comun, plătind cu cardul bancar. Este vorba despre 350 de automate de plată cu cardul (POS-uri), de săptămâna viitoare urmând să fie montate primele astfel de automate pe mai multe mijloacele de transport în comun ale Societății de Transport Timișoara”, se arată în comunicat.

Termenul limită pentru dotarea tuturor mijloaceleor de transport este luna iunie.

"Călătorii vor putea plăti călătoria scanând cardul bancar contactless, în mijloacele de transport în comun care vor fi dotate cu automatele de plată (POS). Valabilitatea chitanței dată de POS-urile montate în mijloacele de transport va fi de 60 de minute”, mai arată sursa citată.

Prețul unui bilet va fi de 2,5 lei, același cu al unui bilet achiziționat de la punctele de vânzare din Timișoara ale STPT.

Proiectul se derulează în colaborare cu Banca Comercială Română.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
pos
bilet de calatorie
card bancar