Toyota a anunțat planurile de producție pe 2023: optimiste, dar cu un risc de fluctuație de 10%

Toyota a anunțat planurile de producție pe 2023: optimiste, dar cu un risc de fluctuație de 10%
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 ian 2023

Toyota a produs în 2023, potrivit primelor estimări, cel puțin 10,5 milioane de autovehicule, cu toate mărcile din grup, ceea ce reprezintă o creștere față de anul anterior de peste 500.000 de vehicule, o performanță în condițiile de criză de componente și ținând cot de faptul că producătorul japonez a ajustat permanent cifrele de producție, în minus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acum, înainte de publicarea rezultatelor finale, oficiale, ale grupului, care sunt așteptate la sfârșitul acestei luni, Toyota a publicat prognozele de producție pentru 2023, însoțite de scuzele transmise partenerilor și clienților pentru întârzierile și ajustările de producție din 2022 „din cauza răspândirii COVID-19 și a crizei de semiconductori”. „Ne cerem scuze pentru că am cauzat inconveniente considerabile clienților care au trebuit să aștepte livrarea vehiculelor, furnizorilor și altor părți implicate”.

Mercedes Benz va renunța la modelele EQ CITEȘTE ȘI Mercedes Benz va renunța la modelele EQ

Analizele și planurile făcute de șefii Toyota pentru anul 2023 se bazează pe „eforturi de a livra cât mai multe posibile vehicule, la termene cât mai scurte”, fiind luată în calcul o cât mai mică fluctuație a ritmului de producție.

În aceste condiții, volumul de producție planificat pentru acest an calendaristic este de 10,6 milioane de unități, cu precizarea că „impactul crizei de semiconductori rămâne neclar”. Compania japoneză ia în calcul și un posibil risc de fluctuație de 10%. Acest risc va fi luat în calcul la momentul comunicării planurilor de producție lunare către furnizori și alți parteneri.

Toyota a făcut la sfârșitul anului 2022 primele ajustări ale planului de producție pentru anul fiscal în curs, la 9,2 milioane de vehicule, însă acum planul pentru anul calendaristic 2023 precum și cifrele înregistrate pentru primele 11 luni din 2022 arată că planul a fost unul pesimist. Mai mult decât atât, nivelul de 10,6 milioane de vehicule anunțat pentru acest an este posibil să fie depășit, dacă situația semiconductorilor continuă să se îmbunătățească în ritmul din ultimele 4-5 luni.

ULTIMA ORĂ INFOGRAFIC Record al producției de autoturisme din România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ INFOGRAFIC Record al producției de autoturisme din România

În ceea ce privește vânzările din 2022, Toyota va depăși din nou 10 milioane de unități, cu o posibilă raportare la un nivel de 10,4 milioane de vehicule, menținându-și astfel poziția de lider global al industriei auto. A doua cea mai mare companie, Volkswagen Group, a anunțat 8,3 milioane de vehicule vândute, cu 7 procente sub nivelul din 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota productie
vanzari toyota
criza semiconductori