Toyota amenință cu părăsirea Marii Britanii în cazul absenței unui acord cu UE. Lista constructorilor de automobile gata să plece

Toyota amenință cu părăsirea Marii Britanii în cazul absenței unui acord cu UE. Lista constructorilor de automobile gata să plece
scris 9 mar 2019

Toyota a avertizat că va înceta orice producție de automobile în Marea Britanie dacă țara va eșua în semnarea unui acord cu Uniunea Europeană sau o va face în termeni nefavorabili, adăugându-se astfel la lista deja lungă a constructorilor de automobile care pun sub semnul întrebării viitorul în Marea Britanie după Brexit.

„Dacă mediul de afaceri va deveni dificil pentru a opera, desigur că astfel de decizii vor trebui să fie pe agendă”, a spus Johan van Zyl, șeful Toyota Europe, în fața reporterilor de la Geneva. „Să sperăm că vom fi capabili să evităm o astfel de retragere”, a mai spus el, citat de Automotive News.

Alte două firme japoneze au anunțat că-și schimbă planurile din Marea Britanie, Nissan renunțând la producția X-rail, iar Honda anunțând că își oprește complet producția. Cele trei companii japoneze dețin trei dintre cele șase cele mai mari fabrici de automobile din Marea Britanie.

PSA Group, în căutarea de noi parteneriate, inclusiv achiziții. Fiat Chrysler, principala țintă CITEȘTE ȘI PSA Group, în căutarea de noi parteneriate, inclusiv achiziții. Fiat Chrysler, principala țintă

Toyota a investit 240 de milioane de lire în 2017, pentru uzina din Anglia în care produce modelul Corolla. Proucția acestei uzine s-a ridicat la aproape 130.000 de unități anul trecut. Japonezii mai dețin o fabrică în Țara Galilor, care produce motoare.

Șeful Toyota Europe a spus că este încrezător că Marea Britanie și UE vor încheia un acord favorabil.

„Dacă va fi un Brexit prost, va trebui să ne uităm la investițiile viitoare”, a mai spus van Zyl. El a mai spus că va fi necesar să ia o decizie înainte ca modelul Corolla să ajungă la finbalul actualei generații, în 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
brexit
marea britanie
fabrica corolla