Toyota anunță abonamentele la funcții suplimentare: cât va costa lunar să ai volan încălzit sau parcare din telecomandă

Toyota anunță abonamentele la funcții suplimentare: cât va costa lunar să ai volan încălzit sau parcare din telecomandă
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 iun 2023

Toyota introduce pe modelul Prius, cel mai avansat din punct de vedere tehnologic, sistemul de actualizări online pentru funcțiile și serviciile oferite clienților. Mașina va putea fi upgradată contra cost, dar este nevoie de un contract specific încheiat de proprietar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Mai multe funcții de confort și siguranță vor putea fi instalate pe mașinile Prius, odată cu activarea pachetului de actualizări KINTO, disponibil pentru modelul Prius.

În acest fel, Toyota spune că proprietarii de vehicule nu vor mai avea nevoie să-și schimbe mașinile, când au nevoie de funcții noi, ci va fi suficient să le actualizeze. Sistemul nu a fost inventat de Toyota, ci este regăsit atât pe mașinile Tesla, cât și pe diverse modele ale unor mărci europene, atât premium, cât și de volum.

Achizițiile online de funcții și servicii fac parte dintr-un nou domeniu de business pe care companiile auto l-au identificat în ultimii ani și din care vor să scoată foarte mulți bani.

La Toyota, în pachetul de actualizări oferite se numără funcția de parcare avansată, inclusiv din telecomandă, precum și Blind Spot Monitor, Panoramic View Monitor, Parking Support Brake (detectarea pietonilor inclusiv la marșarier), și încălzire în volan. Compania japoneză a anunțat primele prețuri pentru aceste funcții, disponibile clienților din Japonia.

Astfel, parcarea avansată costă 17 euro, abonament pe lună, sau 637 de euro plata integral, iar pachetul de Active Safety, care include o serie de tehnologii (Blind Spot Monitor, Safe exit assist, frână secundară la coliziune etc,) costă 18 euro pe lună sau 637 de euro integral.

Renault Samsung, o marcă pe cale de dispariție CITEȘTE ȘI Renault Samsung, o marcă pe cale de dispariție

Sistemul de frânare automată la parcarea cu spatele costă 21 de euro sau 750 euro la o singură plată, în timp ce pachetul de asistență de siguranță cu asistență la direcție, alertă la trafic în intersecții și asistență la schimbarea benzilor costă 18 euro pe lună sau 637 de euro o singură plată.

Panoramic View Monitor, care permite afișarea unei imagini 360 de grade, are un preț lunar de 22 de euro sau 779 de euro plata integrală, iar volanul încălzit costă 7 euro pe lună sau 248 de euro plata integrală.

Compania japoneză precizează că toate modelele viitoare vor fi capabile să facă astfel de actualizări online pentru funcțiile și serviciile la care vor avea acces clienții. 

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
prius
actualizari masina online
upgrade toyota