Toyota face pasul înapoi

Toyota face pasul înapoi
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 31 ian 2022

După ce transmisese optimism spre finalul anului 2021, cu planuri de redresare a producției în primele luni ale anului 2022, Toyota a revenit asupra progrnozelor și a anunțat că pentru luna februarie va avea o scădere de circa 150.000 de unități, în totate facilitățile de producție la nivel global.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Toyota va produce numai 700.000 de autovehicule în fabricile sale, în luna februarie, după cum a anunțat constructorul nipon, ca urmare a prelungirii crizei de semiconductori. „Cererea curentă este foarte puternică, astfel că țintim un plan de producție ridicat în februarie. Cu toate acestea, din cauza impactului cererii permanente de semiconductori din toate industriile, am ajustat planul de producție cu aproximativ 150.000 de unități global”, transmite compania.

În consecință, prognozele de producție pentru anul fiscal care se încheie la 31 martie 2022 coboară sub nivelul de 9 milioane, cât fusese anterior.

„Vom continua să examinăm situația și să ne consultăm cu toate companiile implicate în utilizarea înlocuitorilor acolo unde este posibil, în anticiparea continuării crizei”.

INFOGRAFIC Vicepreședintele Dacia ne-a explicat cum a salvat Spring vânzările: Am pierdut circa 100.000 de automobile. Urmează trei noi modele și motoare hibrid CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Vicepreședintele Dacia ne-a explicat cum a salvat Spring vânzările: Am pierdut circa 100.000 de automobile. Urmează trei noi modele și motoare hibrid

Toyota a planificat, în acest sens, o serie de opriri ale uzinelor sale, pentru cel puțin două zile, ajungând până la două săptămâni în fabrica din Fujimatsu și 11 zile în uzina Iwate, unde sunt produse modelele C-HR, Aqua, Yaris și Yaris Cross. Vor fi afectate mai multe modele, inclusiv Corolla Corolla Touring, RAV4, Prius și unele modele Lexus.

Anterior, pentru luna ianuarie, Toyota anticipase un volum de 800.000 de unități, inclusiv o recuperare parțială a pierderilor anterioare. Compania nu a anunțat încă rezultatele pe anul calendaristic 2021.

Toyota este cel mai mare constructor de autovehicule la nivel mondial și este, totodată, constructorul care a reușit cel mai bine să rezolve problema crizei de semiconductori, în 2021, cu opriri minime ale producției.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota productie
vanzari toyota
criza semiconductori