Toyota se pregătește de finalul crizei de semiconductori și începe recuperarea declinului din ultimele luni

Toyota se pregătește de finalul crizei de semiconductori și începe recuperarea declinului din ultimele luni
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 27 dec 2021

Toyota Motor a anunțat rezultatele de vânzări pentru luna noiembrie, subliniind faptul că a început recuperarea de pe urma crizei de semiconductori. Producția constructorului japonez a reușit să egaleze nivelul înregistrat anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toyota a raportat un volum de 852.926 de autovehicule vândute în luna noiembrie, la nivel global, pentru toate mărcile sale, un total mai mic cu 8,3% față de anul trecut. Toyota și Lexus au cumulat cea mai mare parte a acestor vânzări (774.143 unități, -9,2%), restul diin Daihatsu și Hino. Vânzările companiei au înregistrat un declin mai mare pe piața de orgine, Japonia (-16%), în timp ce pe restul piețelor rezultatul a fost cu numai 6,1% mai mic față de luna similară din anul anterior.

În ceea ce privește producția, Toyota a început deja să recupereze pierderile din lunile anterioare, astfel că a reușit să producă 965.455 de autovehicule, cu 2,8% mai multe decât în noiembrie 2020. Avansul a fost și mai mare în uzinele aflate în afara Japoniei, cu 593.944 unități produse (+6,5%), în timp ce în facilitățile din Japonia volumul a fost sub cel din 2020 (371.511 vehicule, -2,5%). Este prima lună de creștere după un declin care a durat patru luni, pentru constructorul japonez.

După 11 luni, situația este mai mult decât optimistă pentru întreg grupul: vânzările au urcat la 9,5 milioane de unități (8,7 milioane Toyota și Lexus), cu 12% peste cele înregistrate anul trecut în perioada similară, cea mai mare parte fiind vânzările globale (exclusiv Japonia), cu 7,6 milioane de unități (+16,1%), în timp ce pe piața din Japonia vânzările sunt încă în teritoriul negativ (-1,9%).

FOTO Land Rover a prezentat noul Range Rover SV, versiunea de top cu motor BMW și patru scaune CITEȘTE ȘI FOTO Land Rover a prezentat noul Range Rover SV, versiunea de top cu motor BMW și patru scaune

În ceea ce privește producția, volumul este în acest moment, după 11 luni, cu 9,5% peste cel de anul trecut, cu 9,13 milioane de vehicule, din care 5,6 milioane au fost produse în afara Japoniei, acestea fiind cu 18,1% peste volumul produs cu un an înainte.

„Continuăm să monitorizăm permanent tendințele răspândirii Covid-19 și criza de componente, dar ca rezultat al cooperării cu furnizorii, planurile noastre de producție pentru decembrie și mai departe sunt așteptate să fie la un nivel înalt. Ulterior, vom continua să face orice efort este posibil pentru a minimiza impactul”, a transmis compania.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota vanzari
productie toyota
criza semiconductori