Toyota investește 1 miliard de euro într-o nouă fabrică de baterii

Toyota investește 1 miliard de euro într-o nouă fabrică de baterii
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 dec 2021

Constructorul japonez Toyota a anunțat că a decis ca amplasarea viitoarei fabrici de baterii, ce ar trebui să aprovizioneze circa 1,2 milioane de automobile pe an, să fie în Carolina de Nord, în SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toyota va investi aproximativ 1 miliard de euro într-o nouă uzină de baterii din SUA. Compania a avut de ales între mai multe locații pentru a ridica noua fabrică, decizia finală fiind în favoarea zonei Greensboro – Randolph, din Carolina de Nord. Noua uzină se va numi după tipologia companiei, Toyota Bettery Manufacturing North Carolina (TBMNC).

Pentru construcția și echiparea noii fabrici, Toyota va investi 1,29 miliarde dolari, iar termenul de finalizare este prevăzut pentru 2025. La acel moment, fabrica ar trebui să poată produce baterii litiu-ion pentru 200.000 vehicule anual, pe o singură linie de producție. Ulterior, unitatea va fi extinsă până la șase linii de producție, pentru 1,2 milioane de vehicule anual.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Investiția face parte dintr-un pachet mai mare în valoare de 3,4 miliarde de dolari, anunțat anterior de Toyota pentru dezvoltare, care ar genera, printre altele 1.750 de locuri de muncă.

„Viitorul mobilității este electrificarea, iar Greensboro – Randolph este locația ideală pentru a face acest viitor realitate”, a spus Ted Ogawa, CEO Toyota North America. „Carolina de Nord oferă condiții bune pentru această investiție, inclusiv infrastructura, un sistem de educație de înaltă calitate, acces la forță de muncă diversificată și calificată și un mediu primitor pentru a face afaceri”.

Toyota și-a propus ca în noua fabrică să utilizeze 100% energie regenerabilă în producția de baterii.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
fabrica de baterii
investitie toyota