Toyota investește miliarde dolari într-o uzină de baterii

Toyota investește miliarde dolari într-o uzină de baterii
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 nov 2023

Toyota a anunțat o nouă investiție, cea mai mare de până acum în electrificare, care urmărește extinderea fabricii de baterii din Carolina de Nord la o capacitate de peste 30 GWh anual.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Constructorul auto japonez Toyota Motor a decis să investească 8 miliarde de dolari într-o nouă fabrică de baterii pe teritoriul SUA, una care va fi construită lângă investiția demarată deja, din Carolina de Nord, destinată automobilelor hibride. Noua fabrică va crește cu 3000 de persoane numărul de angajați din TBMNC, care va ajunge astfel la 5000 de persoane, și va ridica suma investită în această unitate la 13,9 miliarde dolari.

Toyota spune că decizia are ca scop susținerea procesului de electrificare globală, prin producția de baterii destinate mașinilor complet electrice (BEV) și celor plug-in hybrid (PHEV). La finalul investiției, unitatea va avea opt linii noi de producție de baterii destinate BEV și PHEV, în plus față de cele două planificate inițial, la care se vor adăuga cele patru linii pentru baterii pentru vehicule HEV (hibrid), ceea ce va majora la 14 numărul liniilor de baterii din această locație.

Acțiunile Tesla, în cădere liberă după rezultatele din trimestrul 3 CITEȘTE ȘI Acțiunile Tesla, în cădere liberă după rezultatele din trimestrul 3

Startul producției va avea loc în etape, cu lansări de linii programate până în 2030, când fabrica va ajunge la peste 30 GWh capacitate anuală.

Extinderea fabricii din Carolina de Nord a fost anunțată inițial în 2021, planurile fiind însă mult mai mici, cu o investiție de 1,29 miliarde dolari și doar 1750 locuri de muncă.

Odată cu accelerarea procesului de electrificare, care va cuprinde o ofensivă de noi modele până în 2030, Toyota va avea nevoie și de bateriile necesare pentru aceste mașini.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota investitie
toyota uzina baterii
toyota masini electrice