Constructorul de automobile Toyota a transmis autoritățile japoneze un raport prin care își prezintă planul de măsuri pe care intenționează să le ia pentru ca erorile grave de certificare a automobilelor în testele de siguranță să nu se repete, relevă datele analizate de Profit.ro.
Toyota Motor Corp. „a recunoscut că managementul nu a fost suficient implicat în operațiunile de certificare”, lăsând nesupravegheate operațiunile de certificare, sistemul de management al datelor și stabilirea de reguli și proceduri clare. Declarațiile vin la finalul scandaului prin care Ministerul Transportului din Japonia a descoperit o serie de teste cu date falsificate pentru mai multe modele ale Toyota, motiv pentru care a decis oprirea producție pentru unele dintre aceste modele.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Acum, Toyota își asumă schimbări în toate procedurile și spune că „va revizui mecanismele și sistemele concepute pentru a implementa operațiunile de certificare adecvate”. Toate progresele acestor schimbări vor fi raportate permanent autorităților.
În planul de măsuri se regăsesc inclusiv „inspectarea de către conducere, în mod regulat, a locurilor de certificare” și „oportunități de dialog sincer cu personalul la fața locului”. Responsabil cu toate deciziile legate de ceste activități va fi CTO-ul companiei, iar directorul global responsabil cu calitatea (GCQO) se va ocupa direct de activitățile de certificare.
Procedurile ce urmează a fi implementate urmăresc atât auditurile pe operațiunile de dezvoltare și certificare, dar și un sistem nou de raportare către conducerea companiei. De asemenea, managementul Toyota a stabilit că personalul din departamentul de certificare este insuficient și a decis creșterea numărului de angajați.
Toate testele de siguranță vor avea proceduri clare și persoane care răspund în mod direct de fiecare operațiunie, iar un departament special va urmări „coerența dintre raportele de testare și instrucțiunile primite”.
CITEȘTE ȘI VIDEO Răspândirea și popularizarea vehiculelor autonome de tip robo-taxi în China amenință locurile de muncă ale șoferilor din întreaga țară și ridică îngrijorări serioase privind siguranța rutierăUn examinator intern va supraveghea operațiunile și condițiile de testare. Se recomandă dezvoltarea unui sistem care să împiedice personalul de testare să rescrie programele de testare, adică exact ceea ce s-a întâmplat în cazurile depistate de autorități.