Toyota reduce pentru a doua oară planul de producție pentru luna iunie

Toyota reduce pentru a doua oară planul de producție pentru luna iunie
scris 29 mai 2022

Toyota Motor și-a redus planul de producție de vehicule la nivel global pentru luna iunie pentru a doua oară în această săptămână și a semnalat că și estimarea referitoare la producția anului 2022 ar putea fi redusă, subliniind impactul crizei din lanțul de aprovizionare și restricțiile din China legate de Covid-19. 

Producția producătorilor mondiali de automobile a fost afectată de deficitul de microcipuri și, de asemenea, de blocajele din China pentru Covid-19, relatează News.ro.

Ministru: TAROM trebuie să facă restructurări Inclusiv în iunie. Dacă nu respectă planul convenit, va avea soarta fostelor companii aviatice din estul Europei CITEȘTE ȘI Ministru: TAROM trebuie să facă restructurări Inclusiv în iunie. Dacă nu respectă planul convenit, va avea soarta fostelor companii aviatice din estul Europei

Reducerea de către Toyota - în general văzută ca un reper de referință pentru Japonia - vine după ce datele au arătat că vânzările de mașini în China, Europa și Statele Unite rămân slabe.

Cel mai mare producător auto din Japonia a declarat că acum se așteaptă să producă cu aproximativ 50.000 de vehicule mai puțin în iunie, respectiv un total de aproximativ 800.000, din cauza carantinei din Shanghai.

Toyota redusese deja, marți, planul de producție pentru aceeași lună cu 100.000 de vehicule, invocând deficitul de cipuri.

Compania a spus că există ”o posibilitate” să-și reducă planul de producție pe întregul an, de 9,7 milioane de vehicule. „=

”Este foarte dificil de estimat situația actuală a aprovizionării cu piese, din cauza blocajelor în curs de desfășurare din Shanghai”, se arată în comunicat.

Samsung taie producția de smartphone-uri CITEȘTE ȘI Samsung taie producția de smartphone-uri

Această lipsă de certitudine legată de piese a fost un refren constant pentru producătorii de automobile, atât din ​​Japonia, cât și din alte părți.

Având în vedere că China este atât cea mai mare piață auto din lume, cât și un gigant global în producție, blocajele de acolo au implicații atât pentru cerere, cât și pentru ofertă, au spus analiștii.

Luna aceasta, Subaru a avertizat că dealerii săi din SUA au un stoc scăzut record, de aproximativ 5.000 de vehicule rămase, în timp ce Honda Motor a spus că va reduce producția cu 20% la două fabrici interne.

Toyota a spus că modelele sale Corolla, RAV4, Prius și 4Runner vor fi printre cele afectate de suspendarea producției.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
productie
iunie
reduce
china
restrictii
covid