Toyota și Nissan au anunțat că își reduc producția în uzinele din zona afectată de cutremurul din Japonia

Toyota și Nissan au anunțat că își reduc producția în uzinele din zona afectată de cutremurul din Japonia
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 feb 2021

Toyota va suspenda producția în mai multe uzine din Japonia, pentru mai multe zile, din cauza problemelor de aprovizionare cauzate de cutremurul înregistrat în această țară. Nissan va opri două linii de producție la una din uzinele sale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toyota este nevoită să-și suspende producția în nouă uzine din Japonia, din cauza problemelor pe care le întâmpină cu componentele de la furnizori. Disfuncționalitățile sunt cauzate de cutremurul ce s-a produs în weekend în nord-estul Japoniei. Toyota nu a dat publicității nici care sunt furnizorii afectați, nici care este volumul estimat de producție ce va fi pierdut de această decizie, însă reprezentanții companiei au spus că nu este vorba despre semiconductori. Producția va fi oprită din 17 până pe 20 februarie.

FOTO-SPION Primele imagini de la teste cu noul crossover Dacia CITEȘTE ȘI FOTO-SPION Primele imagini de la teste cu noul crossover Dacia

Vor fi afectate mai multe modele, între care SUV-urile RAV4 și C-HR, precum și unele modele Lexus, care sunt asamblate pe 14 linii de producție, în total.

La rândul său, Nissan a anunțat că va opri două linii de producție în uzina din Fukuoka, din cauza impozibilității de alimentare cu componente, în urma cutremurului. Uzina afectată produce modele pentru piața locală.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
nissan
productie toyota
cutremur japonia